Frankenwarte Akademisi’nden Berlin Cemevi’ne Anlamlı Ziyaret

Frankenwarte Akademisi’nden Berlin Cemevi’ne Anlamlı Ziyaret

ABONE OL
19:09 - 20/07/2025 19:09
Frankenwarte Akademisi’nden Berlin Cemevi’ne Anlamlı Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Würzburg kentinde faaliyet gösteren Frankenwarte Akademisi, “Berlin’e Gidiyoruz! Neoliberalizm: Tüm Kötülüklerin Anası mı?” başlıklı dört günlük bir seminer düzenledi. Seminer kapsamında, Alevi toplumu üzerindeki etkileri yerinde gözlemlemek amacıyla akademi başkanı Stephanie Böhm, Dr. Alphan Tuncer ve Şeref Karataş eşliğinde Berlin Cemevi’ni ziyaret etti.

Geçtiğimiz Perşembe gerçekleşen ziyarette, misafirleri Berlin Cemevi Eğitim Koordinatörü Erdal Çağlar karşıladı. İki saat süren program boyunca katılımcılara Cemevi tanıtıldı, kurumun çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi ve Alevilik inancı hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı.

Programın devamında, Erdal Çağlar ve Şeref Karataş, neoliberal politikaların toplumsal etkileri ve Alevi toplumunun bu süreçten nasıl etkilendiğine dair kendi deneyim ve gözlemlerini paylaştı.

Bu ziyaret, Alevi inancının daha geniş kitlelere tanıtılması ve farklı toplumsal gruplar arasında diyalogun güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

sendigital.us
sendigital.us