Berlin’de Diyarbakırlı Şairler ve Türkülerle Edebiyat Akşamı

Berlin’de Diyarbakırlı Şairler ve Türkülerle Edebiyat Akşamı

ABONE OL
16:38 - 06/07/2025 16:38
Berlin’de Diyarbakırlı Şairler ve Türkülerle Edebiyat Akşamı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Yunus Emre Enstitüsü, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat’ı ağırladı. “Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatına Diyarbakırlı Şairlerin Etkisi” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Eronat, Diyarbakır’ın edebiyat ve sanat dünyasına katkılarını Berlinli sanatseverlerle paylaştı.

Etkinlikte Yunus Emre Enstitüsü Almanya Koordinatörü Dr. Samet Kapısız ile T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da açılış konuşmalarını gerçekleştirdi.

Diyarbakır tanıtım filminin ardından başlayan konferansta Prof. Dr. Eronat; Cahit Sıtkı Tarancı, Ahmed Arif, Faik Ali Ozansoy, Orhan Asena, Sezai Karakoç, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp gibi Diyarbakırlı şairlerin edebiyatımıza olan etkilerini anlattı ve bazı şiirleri seslendirdi. Tarancı’nın unutulmaz “35 Yaş” ve “Abbas” şiirleri ise dinleyicilerden büyük beğeni topladı.

Sunumun ardından sahne, Diyarbakır Türkülerine ayrıldı. Sanatçılar Mustafa Yılmaz (bağlama), Bülent İlhan (klavye) ve Ayhan Aytaç’ın icra ettiği mini konserde; “Fincanın Etrafı Yeşil”, “Ağlama Yar Ağlama”, “Kerpiç Kerpiç Üstüne Kurdum Binayı”, “Kırklar Dağının Düzü”, “Hangi Bağın Bağbanısan Gülüsen”, “Maden Dağı Dumandır”, “Kar Yağar Kar Üstüne” ve “Lorke” gibi sevilen Diyarbakır türküleri seslendirildi.

Berlin’de yaşayan Diyarbakırlı sanatçı Mete Macit ise kanunuyla, hem Türk Halk Müziği hem de Türk Sanat Müziği repertuvarında yer alan “Diyarbakır Peşrevi”ni sundu. Gecede sanat, kültür ve müziğin iç içe geçtiği unutulmaz bir atmosfer yaşandı.

Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP