Halkçı Devrimci Birliği’nden Sert Tepki: Ekrem İmamoğlu’na Yapılan Operasyon Demokrasiye Darbedir!
Halkçı Devrimci Birliği (HDB), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasına sert bir dille tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, bu operasyonun demokrasiye vurulmuş bir darbe olduğu belirtilerek AKP iktidarının hukuk dışı uygulamaları kınadı.
Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının iptal edilmesi ve sonrasında kendisiyle birlikte ilçe belediye başkanları ve belediye görevlilerinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınması, seçim sürecine müdahale amacı taşıyan bir hamle olarak değerlendirildi. Halkçı Devrimci Birliği, bu durumu “Cumhurbaşkanlığı seçiminin en gücülü adayını yarış dışı bırakma girişimi” olarak nitelendirerek, demokrasiye zarar veren bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğini vurguladı.
HDB, AKP iktidarının mahkemeleri, savcılıkları ve devlet kurumlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullanarak yasaları çiğnemeye devam ettiğini belirtti. Bu hukuk tanımazlığın Türkiye ekonomisine ve uluslararası konumuna büyük zararlar vereceğine dikkat çekildi. “Bunu yapanlar ve yapılanlara gönüllü aracı olanlar yasalar önünde hesap verecektir. Ancak, bu sürecin uzun vadede Türkiye’ye kalıcı zararlar vereceği de açıktır” ifadeleri kullanıldı.
Berlin merkezli bir sosyal demokrat hareket olarak 1973 yılından bu yana demokrasi mücadelesi veren Halkçı Devrimci Birliği, Ekrem İmamoğlu’na ve tutuklanan belediye başkanlarına destek verdiğini duyurdu. CHP’nin demokrasi mücadelesini sonuna kadar desteklediklerini belirten HDB, tüm demokrasi sevdalılarını bu süreçte dayanışmaya çağrırken, “Türkiye’de demokrasiyi savunmak hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.
Temel IŞIK / ha-ber.com
GÜNCEL
3 saat önceGÜNCEL
3 saat önceGÜNCEL
5 saat önceABD
5 saat önceGÜNCEL
6 saat önceALMANYA
6 saat önceALMANYA
6 saat önce