Noel Pazarında Antalya standı büyük ilgi gördü

Noel Pazarında Antalya standı büyük ilgi gördü

ABONE OL
20:42 - 01/12/2023 20:42
Noel Pazarında Antalya standı büyük ilgi gördü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın en ünlü Noel pazarlarından biri olan 2,5 milyon üzerinde insanın ziyaret ettiği tarihi Nürnberg Noel pazarında (burada), Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir İnisiyatif Dernek (İn-San) tarafından Antalya standı açıldı. Stand açılışında, Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Nürnberg-Antalya Kardeş İn-San Dernek Başkanı Rıza Özlek ve Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve SPD Belediye Meclis Üyesi Aynır Kır hazır bulundu.

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, “Nürnberg-Antalya kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde tarihi Nürnberg Noel pazarında Türkiye’mizin güzel turizm kenti Antalya isminin duyurulması ve Antalya’nın güzelliklerinin görülmesi sevindirici. Kardeş şehir ilişkileri iki ülke arasında insanlar ve toplumlar arası ilişkilerin gelişmesini sağlaması açısından da etkinliği önemli buluyorum. Yoğun kar yağışında, ziyaretçilere salep, çay ve baklava ikram edilmesi ayrı bir güzellik“ dedi.

Noel pazarında açılan Nürnberg’in kardeş şehirler standları arasında yer alan ve büyük ilgi gösterilen Antalya standıyla ilgili açıklama yapan İn-San Dernek Başkanı Rıza Özlek, “670 yıllık tarihi Nürnberg pazarında açtığımız Antalya tanıtım standı büyük ilgi görmekte. Antalya’dan getirilen el yapımı süs eşyaları, el işlemesi keramikler, el işlemesi tekstil ve çeşitli hediyelik ürünler satılıyor. Standımızda Türk çayı, elma çayı, Türk kahvesi, Türk lokumu ve Türk Baklavası davetlilere ikram edilmekte. Bu sene Antalya’da ikincisi yapılan yörük Festival nedeniyle hazırlanan özel şal’lar Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilerek standımıza geleneler verilmekte “dedi.

SPD Belediye Meclis Üyesi Aynur Kır’da,“ Bu sene 26.cı senesine giren Nürnberg- Antalya kardeş şehir ilişkilerinin 25.yılını geçtiğimiz yıl birlikte kutladık. Önümüzdeki aylarda Nürnberg Nord Klinik ile Akdeniz Üniversitesi arasında depresyon ve tedavisi konulu güzel bir sempozyum düzenleyeceğiz dedi.

Antalya Standın açılışına katılan Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Noel Pazarında, tarihi ve kültürel değerlerimizin sergilenmesi, bizim burada yaptığımız çalışmalara kültürel ve diplomasi boyutunda önemli katkı sağlamaktadır dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


    HIZLI YORUM YAP