Nürnberg`de eski İstanbul’dan nağmeler okundu

Nürnberg`de eski İstanbul’dan nağmeler okundu

ABONE OL
13:32 - 20/10/2023 13:32
Nürnberg`de eski İstanbul’dan nağmeler okundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg’de faaliyet gösteren kısa adı TİM olan Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öksüzoğlu tarafından ‘Boğaziçi’nden bir akşam, eski İstanbul’dan nağmeler’ ismiyle bir konser düzenlendi.

Eski İstanbul’dan nağmeler...

Nürnberg Belediyesi’nin Langwasser Gemainschaftshaus salonunda düzenlenen konserde birbirinden güzel eserleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı ve İnce Saz Grubu’nun eski solistlerinden Dilek Türkan seslendirildi.

Eski İstanbul’dan nağmeler...

Solist Dilek Türkan’a, TRT İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan (İstanbul Kemençesi), Alberto Diaz Kübalı (Piyano), Nürnberg Müzik Okulu’nda öğretim üyesi Alex Bayer (Bass), Karlsruhe öğretim üyesi Mert Demircioğlu (Kanun) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma Uygulama Topluluğu sanatçısı, aynı zamanda müzikoloji alanında doktora eğitimini tamamlamış akademisyen Osman Öksüzoğlu (Vurma çalgı) eşlik etti.

Eski İstanbul’dan nağmeler...

‘SANAT İLE BOL BOL YAŞAYACAĞIMIZ YENİ BİR YÜZYIL’
17. yüzyıldan 21. yüzyıla Türk müziğinin değişik dönemine ait peşrev, beste, şarkı, saz, ilahi, tango ve kento gibi birebirinden farklı müzik formları İstanbul kemençesi, piyano, kontrbas, kanun ve sazlarla Türk, Alman ve Kübalı müzisyenlerin çalgıları eşliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı ve İnce Saz Grubu’nun eski solistlerinden Dilek Türkan tarafından seslendirildi.

Eski İstanbul’dan nağmeler...
Konser sırasında kısa bir konuşma yapan TRT İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne geldiğimiz günlerde gerçekten çok kötü zamanlardan geçiyoruz. Bunlardan ders alıp, savaşların olmadığı barış içinde sanat ile bol bol yaşayacağımız yeni bir yüzyıl olmasını diliyorum” dedi.
Eski İstanbul’dan nağmeler...
Programda hem 100. yıl münasebetiyle Cumhuriyet dönemi şarkıları hem de Osmanlı dönemiyle ilgili derlenen eserler çalındı.
ha-ber.com/İlhan Baba / Nürnberg

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP