Kenan Kolat, CHP Berlin Birliği’ne yeniden başkan seçildi

Kenan Kolat, CHP Berlin Birliği’ne yeniden başkan seçildi

ABONE OL
16:46 - 19/04/2022 16:46
Kenan Kolat, CHP Berlin Birliği’ne yeniden başkan seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP Berlin Birliği`nin Genel Kurulu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden sorumlu Koordinatör Günay Çapan, Nihat Yazıcı ve TDU Başkanı Remzi Kaplan’ın katılımıyla Berlin’de gerçekleşti.

Yeni tüzüğün kabul edildiği Genel Kurulda Birliğin adı CHP Berlin-Cumhuriyet Halk Partisi Berlin şeklinde değiştirildi.

Seçime katılan 202 üyenin 137sinin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçilen Kenan Kolat güven tazeledi.

Devrim Şehitleri’nin anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından genel kurul başladı.

Berlin MOA Hotel’de yapılan Genel Kurulu Divan başkanlığına Dr. Ertekin Özcan, yardımcılıklarına Doğan Azman, Nurten Polat ve Serpil Çokgüngör oy çokluğu ile seçildiler.

Berlin`de toplam 872 üyesi olduğu, bunlardan aidatını ödeyerek seçme, seçilme hakkına sahip olan 429 üyeye davetiye gönderildiği, bunlardan da sadece 202 üyenin genel kurula katıldığı divan başkanlığı tarafından açıklandı ve genel kurulun yapılmasına bir engelin olmadığı belirtildi.

CHP Berlin Birliği`nin Genel Kurulu açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye`nin büyük bir değişimin eşiğinde olduğuna dikkat çekip, 20 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi AKP iktidarının sonu geldiğine işaret etti.

CHP Yurtdışı birliklerinin önemine değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, iç tartışmaların ortadan kaldırılıp, üyelerin birlikte hareket ederek, hedefe yönelik çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.

20 yıllık AKP iktidarının yurtdışında yaşayan yaklaşık 8 milyon Türk vatandaşlarına verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini ileri süren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, problem odaklı çalışmaların yapılması gerekliliğine işaret etti.

Türkiye’nin kutuplaşmaya değil, toplumsal barışa, birliğe ve dayanışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP`nin birinci parti olması ve iktidar hedefine ulaşması için üyelerin toplumun tüm katmanlarını kucaklayıcı çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

Seçim örgütlenmesine de konuşmasında değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Dayanışma içinde disiplinli bir örgüt çalışması yürütmemiz gerekiyor. Kuşkusuz birlikler önemli. Ancak, diğer kurumlarla da ilişki daha da önemli. CHP`yi anlatan ayna olmalıyız. İş ve entelektüel dünyası, üçüncü ve dördüncü nesil gençler hedef kitlemiz olmalı. Üye ve sempatizan sayımızı artırmalıyız. Hiçbir sandık başı boş kalmamalı. Emek verenleri hiçbir zaman unutmamalıyız.  Yol uzun, hedef kısa. İçeride değil, dışarıda yani Türkiye`de iktidar olmalıyız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Başkan Kenan Kolat, CHP Berlin Birliği çalışma raporunu genel kurulda üyelere aktardı. Mali, Denetim ve Disiplin kurulu raporlarının okunmasının ardından oy çokluğu ile eski yönetim üyeler tarafından aklandı.

Yeni yönetim için aday belirlemesi yapılmadan önce söz alan Ruşen Budak, Hülya Yazıcı, Ayfer İnce Peköz, Erdal Topbaş, Ali Kemal Aksoy yaptıkları konuşmalarda yönetimi eleştirerek, genel kurulda oy kullanmayacaklarını belirtip, genel kurulun iptalini istediler.

Konuyla ilgili yaptığı konuşmada Hülya Yazıcı, “Genel kurula davetiyenin, yasaya, usule, tüzüğe ve açık toplum kurallarına aykırılık teşkil ettiğini düşündüğümden, herhangi bir oylamaya katılmayı doğru bulmuyorum. Davetiyenin sadece Türkçe olması, tüzük değişikliğinin hangi maddelere tekabül ettiğinin davetiyede belirtilmemesi, değiştirilmek istenen maddelerin eski ve yeni tasnif edilmiş olarak, zamanında üyelere bildirilmemesi, seçimli genel kurul olmasına rağmen aday olma zamanının ve imkanlarının tüm üyelere eşit bir şekilde sunulmuş olmaması sebepleri ile genel kurulun ve alınan kararların geçersiz kabul edilmesini divan başkanlığından talep ederim” dedi.

“Muhalif Gurup” olarak nitelendirilen üyelerin salonu topluca terk etmesinin ardından aday tespitleri yapılarak, yeni başkan ve yönetim kurulu seçimlerine geçildi.

Alınan sonuçlar şöyle:

Salonda kalan 152 seçmen üyenin, 137 üyesinden “Evet”, 6 üyeden “Hayır” oyu alan Kenan Kolat yeniden başkan seçildi. 3 üyenin çekimser kaldığı seçimde 6 üyenin oyu da geçersiz sayıldı.

Yönetim Kurulu asil üyeliklerine  Oktay Çelebi, Cem Güney Torun, Alev Ayhan, Tülay Usta, Demet Kılıç, Cengiz Akça, Nezaket Kirazlı, Rıza Şahin seçildiler.

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Metin Sarıkaya, Kibriye Yapal, Zehra Yılmaz seçildiler.

Denetim Kurulu asil üyeliklerine Kemal Aslankoç, Gülçin Yorgun, İrfan Gümüş, Yedek üyeliğine Ercan Yaprak seçildi.

Disiplin Kurulu ise şu üyelerden oluştu: Ekrem Özdemir, Elif Ay, Sami Çakı.

Yedek Disiplin Kurulu üyeleri: Egehan Ünlü, Muharrem Doğan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.