Nürnberg Eyüp Sultan Camisinde 3 bin kişi namaz kılabiliyor

Nürnberg Eyüp Sultan Camisinde 3 bin kişi namaz kılabiliyor

ABONE OL
16:43 - 10/04/2022 16:43
Nürnberg Eyüp Sultan Camisinde 3 bin kişi namaz kılabiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg DİTİB’e bağlı Eyüp Sultan Camisinde aynı anda 3 bin kişi namaz kılabiliyor. Caminin konferans salonları, berberi, dershanesi ve kitabevi ve çok geniş park yeri var.

Başkanlığını Hasan Aslan`ın yaptığı, Nürnberg’de DİTİB’ e bağlı iki katlı Eyüp Sultan Cami 1979 yılında kurulmuş olup, Bavyera’daki aktif olan en büyük Türk Sivil Toplum   ve Kuzey Bavyera’da bulunan DİTİB’ e bağlı 60 cemiyetin merkez kuruluşu konumundadır.

Cami faaliyetlerinin yanı sıra, eğitim, spor, bayanlara ve gençlere özel alanlarda sunulan faaliyetlerle vatandaşlarımıza, içeresinde bulunulan toplumu entegrasyon konusunda destek olunuyor.

BEŞ BİN AKTİF ÜYESİ VAR

10.000 metrekareye yakın kullanım alanında, değişik faaliyetlerle yıllık 75 bin’i aşkın vatandaşla doğrudan iletişim kuruluyor. 900’ü aşkın aktif üyesi bulunan caminin 5 binde pasif üyesi var.

FAALİYETLERİ

Caminin faaliyetleri arasında, Kur’an kursu ve eğitim faaliyetleri, konferans, seminerler, sohbetler, gençler için düzenlenen eğitim gezileri, Futbol takımı, kültür şöleni ve ramazan çadırı var. (Ne var ki, bu yıl pandami nedeniyle çadır kurulmayacak). Avlusu, bayram namazları sonrası dolup taşmakta ve bayramlaşma gerçekleşmektedir. Burada aynı zamanda cenaze namazı kılınmakta.

EYÜP SULTAN GENÇLİK KOLU

Caminin gençlik kolunda 50 aktif üye bulunurken, 350’da pasif üyesi mevcut. Gençler arasında Türkçe, Almanca sohbetler, Seminerler, Kültür gezileri ve turnuvalar yapılıyor.

KADINLAR KOLU

Kadınlar hem dini hem de kültürel açıdan, cemiyetin ayrılmaz bir paçası olarak kabul ediliyor. Kadınlar kolu, cemiyetin etkinliklerine büyük destek sağlıyor.

EĞİTİM MERKEZİ VE VELİLER BİRLİĞİ

2000 yılanda kurulan DİTİB Nürnberg Eğitim Merkezi kurulduğu günden bu günlere kadar hemen her dalda eğitim faaliyetleri yürütüyor.

SV EYÜP SULTAN e.V.

Spor kulübü SV Eyüp Sultan e.V. 2000 yılında sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını yetiştirmek amacı ile kuruldu. Bünyesinde ise, satranç kulübü ile yoluna devam ediyor.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.