Almanya ikinci dalga salgın için önlemleri artırdı

Almanya ikinci dalga salgın için önlemleri artırdı

ABONE OL
17:24 - 24/10/2020 17:24
Almanya ikinci dalga salgın için önlemleri artırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ahlen`de artan salgın ve vaka sayısı nedeniyle maske taşıma zorunluluğu gelen yollar, caddeler, yerler belirlendi.

Pandemiyle mücadeleyi en iyi yöneten Avrupa ülkeleri arasında bulunan Almanya’ da günlük vaka sayısı şu günlerde 11 bini aşmış bulunuyor. Bu nedenle Federal, Eyalet ve yerel düzeyde bir dizi önlemlere gidiliyor.

Türkiyeli vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı eski madenci kenti Ahlen‘ dede  Belediye 23 Ekim Cuma gününden başlamak üzere Korona tedbirleri kapsamında daha net biçimde anlaşılacak şekilde yeni bir Kararname yayınladı.  Son haftalarda vaka sayısının 50 yi  geçmesiyle birlikte  Ahlen belediyesi bu kısıtlama ve tedbirleri almış bulunuyor.

Bundan sonra kamuya açık, insanların yoğun olduğu, uzun kaldığı  yerlerde, caddelerde kesinlikle ağzı ve burunu kapayacak şekilde maske takılacak. Konuyla ilgili olarak konuşan Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger ‚‘‘ Yeni yayınladığımız bu Kararname ve cadde isimleriyle bu sorulara toplu cevap vermiş olacağız.  Elbette her yerde maske takma zorunluluğu yok ama bu aşağıda sıralanmış caddelerin parkların, spor sahalarının dışında da  vatandaşların daha sorumlu olması, bu özel duruma anlayış göstermesi ve kurallara uyması gerekiyor. Bizler alınacak bu küçük tedbirlerle büyük zararların gelmesini engelleyebiliriz‘‘ dedi.

Maske takmak sadece spor sahalarında, yeşil alanlarda, park yerlerinde ve belirtilen semtlerde değil o yerlerden geçerken bisiklet sürerken bile mecbur olacak. Güz tatili sonrası okulların başlamasıyla,  açılmasıyla birlikte öğrenciler okulun içerisinde, teneffüslerde de mecbur maske  takacaklar. Sadece 1. ve 4. Sınıflar sınıfta otururken maske takmayacaklar.

Yenilenen Kararname ile eskiden yayınlanmış Kararnamelerde görüleceği üzere

–           Dışardaki  buluşmalarda iki aileden toplam 5 kişi yan yana gelebilecek

–           Etkinliklerde katılımcı ve seyirci, izleyici sayısı 100 ü aşmayacaktır

–           Kutlamalarda  § 13 Abs. 5 der CoronaSchVO NRW paragrafına göre kamuya ait yerlerde 10 yine evdeki kutlamalarda en çok iki aileden 10 kişi bulunabilecek

–           Gastronomi yani yeme içme yerleri, restoranlar gece saat  23:00 ile  bir sonraki gün saat 06:00 arasında kapalı kalacaktır

–           Yine bu yukarıda belirtilen saatler arasında alkollü içkilerin satışı yasaklanmıştır.

NRW Eyaletimiz ve Ahlen Belediyesinin Koronayla mücadele yasalarına uymayanlara  25.000 Euro ‚ ya kadar olan para cezaları verilecektir.

Bu kararnamemiz 30 Ekim tarihi saat 00:00 a kadar geçerli kalacaktır.

Ahlen Belediyesi tekrar buradan kutlamaların izine bağlı olduğunu bildirir ve bunun için mutlaka müracaat yapmanız  gerektiğini önemle belirtir.

Müracaat dilekçesine  düzenleyenin yani ev sahipliği yapan kişinin ismi, adresi, telefon numarası, etkinliğin türü, nedeni, yapılacak yer, muhtemelen katılımcı davetli sayısı mutlaka açık ve net şekilde yazılması gerekiyor.

Etkinliklerinizin müracaatını  E-Posta yoluyla  şu adrese yollayabilirsiniz: [email protected]

Maske takılacak caddeler kataloğu ektedir

Bu caddeler ekteki şehir planı ve Ahlen Belediyesi İnternet www.ahlen.de sayfasında da bulunmaktadır.

Adı geçen caddelere maske takın tabelaları da asılmış bulunmaktadır.

Ahlen Belediyesi Yardım Hattı Telefon numarası : 02382 59444 (Pazartesi, Salı, Perşemebe, Cuma günleri saat 8 – 16 arası, Çarşamba  8 – 12 arası , Cumartesi.Pazar saat 11-14 arası.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.