İsrail, askeri istihbarat amaçlı olarak yüksek çözünürlükte görüntü sağlayacak yeni bir casus uyduyu yörüngeye fırlattı.
Ofek 16 adı verilen uydu, sabah saatlerinde, daha önce de bu uyduları uzaya fırlatmada kullanılan ve İsrail tarafından geliştirilen Shavit adlı roketle İsrail topraklarından fırlatıldı.
İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, yaptığı açıklamada, “İsrail’in gücünü her alanda ve her cephede arttırmaya devam edeceğiz” dedi.
Savunma Bakanlığı, Ofek 16 uydusunu, geliştirilmiş kapasitesiyle birlikte elektro-optik bir keşif uydusu olarak tanımlıyor. Uydunun elde ettiği ilk görüntülerin bir hafta içinde ulaşmaya başlaması bekleniyor.
İsrail, casus uydularını özellikle İran’daki nükleer faaliyetleri takip etmek amacıyla kullanıyor.
VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026ALMANYA
25 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli