ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani’yle telefonda İran’ın Irak’ta ABD askerlerinin de bulunduğu üslere füzeler fırlatmasını görüştü. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de İran’ın balistik füze saldırılarını “Savunma amaçlı orantılı tedbirler” olarak niteledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus yaptığı yazılı açıklamada, Pompeo’nun görüşmede Barzani’yi, İran’ın Erbil de dahil olmak üzere Irak’taki hava üslerine füze saldırıları hakkında bilgilendirdiğini belirtti.
Açıklamaya göre, görüşmede Pompeo ve Barzani gelişmeler sürdükçe yakın temasta kalmaya devam etme kararı aldı.
İran Dışişleri Bakanı Zarif’ten açıklama
İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de İran’ın Irak’taki üsleri balistik füzelerle vurmasını “savunma amaçlı orantılı tedbirler” olarak niteledi.
Zarif Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “İran BM Tüzüğü’nün 51. Maddesi altında kendini savunma bağlamında orantılı tedbirleri hayata geçirmiştir. Gerilimi tırmandırmayı ya da savaş istemiyoruz ama her türlü saldırıya karşı da kendimizi savunuruz” ifadesini kullandı.
.
Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
1 Freedom House Başkanı Michael Abramowitz yeni VOA Genel Müdürü olarak atandı
2 "Mersin İklim Krizine Hazırlıklı Değil"
3 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
4 Kefalet için 2 milyon dolarlık teminat gösterilmesi Cihantimur’un kaçma riskini azaltmaz
5 New York’ta 15 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz ettiği iddia edilen Türk sığınmacı tutuklandı