Afganistan'da Bombalı Saldırılar Artıyor

Afganistan'da Bombalı Saldırılar Artıyor

ABONE OL
12:35 - 17/12/2019 12:35
Afganistan'da Bombalı Saldırılar Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Afganistan’da bir bisiklete yerleştirilen bombanın polis aracı yakınlarında patlatılması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 10 kişi hayatını kaybetti. Olayda en az 18 kişi de yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasrat Rahimi yaptığı açıklamada olayın Khost bölgesinde yaşandığını söyledi. Sözcü ölenlerden 3’ünün çocuk ikisinin de kadın olduğunu belirtti.

Mezar-ı Şerif’teki patlamada da 6’sı trafik polisi 18 kişi yaralandı. Her iki saldırıyı da henüz üstlenen olmadı. Yetkililer saldırılardan Taleban’ın sorumlu olduğunu örgütün sık sık güvenlik güçlerini hedef aldığını söylüyorlar.

Afganistan’da son dönemde bombalı saldırılarda ciddi bir artış gözlemleniyor. Amerika yönetimi de saldırılar nedeniyle Katar’daki barıi görüşmelerine ara vermişti.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.