Türk Hava Kurumu etkinlikte Dünya birincisi

ABONE OL
23:59 - 04/03/2019 23:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türk Hava Kurumu THK) etkinlik düzenlemede Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü (Institute for Woman of Aviation Worldwide-IWOAW) tarafından dünya birincisi seçildi.

THK Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, 4-8 Mart tarihleri arasında Dünya Havacı Kadınlar Haftası (WOAW) Etkinlikleri başlayacağını belirtti.

Dünyanın ilk kadın pilotunun lisans aldığı 8 Mart 1910 tarihini kapsayan haftada, merkezi Kanada’da bulunan “Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü- Institute for Woman of Aviation Worldwide (IWOAW) tarafından kadınların havacılık sektöründeki fırsatlar hakkında farkındalığın artırılması amacıyla havacılık sektörü ve endüstrisinde faaliyette bulunan çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketler tarafından çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Türkiye’nin 1925 yılından günümüze kadar havacılık ile ilgili farkındalığın oluşumuna katkıda bulunmak ve Türk gençlerini havacılık ile tanıştırmak amacıyla çeşitli havacılık ve hava sporları branşlarında faaliyetlerde bulunduğunu ve binlerce havacı genç yetiştirdiğini ifade eden Yüceliş, ”Ancak ulusal düzeyde yapılan bu faaliyetler ilk defa WOAW kapsamında tüm dünyaya tanıtılmıştır” dedi.

THK DÜNYA BİRİNCİSİ

THK Genel Başkanlığı adına 2016 yılında THK Antalya şubesi tarafından 8 etkinlik planlanarak IWOAW’a bildirildiğini anımsatan Vasıf Yüceliş, ”Fransa 27 farklı etkinlikle en fazla etkinlik düzenleyen ülke olurken, Antalya Şubesinin gerçekleştirdiği 8 farklı organizasyon ile 26 farklı etkinlik düzenlemeyi başaran Türkiye dünya ikinciliğini almıştı. Ardından gelen ülkeler ABD, Kanada ve Avustralya olmuştu” dedi.

Yüceliş, 2017 yılında, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Bilim Üniversitesi ile ortak çalışma ile inceleme gezileri, söyleşiler, kurslar ve uçuşlar olmak üzere 31 farklı etkinlik gerçekleştirildiğini kaydetti. Vasıf Yüceliş şöyle devam etti.

”IWOAW Jürisi tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye yani THK’nın

– “En Fazla Etkinlik Düzenleyen” ülke kategorisinde Dünya 1. olmuştur.

– “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü” kategorisinde Vasıf Yüceliş Dünya 1. olmuştur.

– “Haftanın En İyi Fotoğrafı” kategorisinde Ceyda Atmış Dünya 3. Olmuştur.

2018 yılına geldiğimizde; 05-11 Mart tarihleri arasını kapsayan ve uluslararası düzeyde çeşitli etkinliklerin yapıldığı “VII. Dünya Havacı Kadınlar Haftası” süresinde; Afrika, Asya, Avrupa, Amerika ve Okyanusya olmak üzere 5 kıtada, 33 ülkede, 179 farklı etkinlik, 61 bin üzerinde katılımcı arasında yerimizi aldık. Bu kapsamda, ülkemizdeki havacılık ve uzay endüstrilerinde toplumsal cinsiyet dengesini geliştirmeyi ve bu endüstrilerde görev yapan kadın sayı ve seviyesinin arttırılmasını amaçlayan faaliyetlerimize, havacılıkla ilişkili endüstri tesisleri, okul ziyaretleri, havacı kadın rol modelleriyle tanışma, uçuş becerilerini deneyimleme, mevcut hava araçlarını inceleme fırsatları sunduk. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Uluslararası Antalya Üniversitesi ile ortak bir çalışma yürütülerek inceleme gezileri, söyleşiler, kurslar ve uçuşlar olmak üzere 38 etkinlik gerçekleştirdik.”

TÜRKİYE YİNE DÜNYA BİRİNCİSİ

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, 2018 yılında ilk defa Türk Hava Kurumu şubelerini de bu organizasyona katarak Türkiye genelinde 69 etkinlik icra ettik. Türkiye’den sonra 28 etkinlik ile ABD, 21 etkinlik ile Kanada, 9 etkinlik ile Fransa ilk 4 ülke sıralamasına girdiklerini anımsattı. Yüceliş, ”Jüri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde Türkiye, “En Fazla Etkinlik Düzenleyen” ülke kategorisinde Dünya birincisi oldu. “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü Ödülü” kategorisinde de TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) Genel Müdürü Mahmut Akşit de yine Dünya birincisi oldu.”

ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.