KAHROLSUN FAŞİZİM DEMEDİK YAAA!!!!

ABONE OL
11:48 - 23/10/2020 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

KAHROLSUN FAŞİZİM DEMEDİK YAAA!!!!

Kenan Evren darbeyi yapmış, ortalık harman yeri gibi, kim kimi gambazlarsa, halk da bir korku, bir yandan da terör bıçak gibi kesilecek, diye bir teselli arıyorlardı. 

Darbeye sevinen, Anne ve Babalarda yok değildi; artık çocuklarını rahatça okula yollayabileceklerdi, hatta bazı insanlar, Evreni bir kurtarıcı olarak görüp, yağcılık olsun diye veyahut ta korkudan boy boy darbecilerin resimlerini ev ve arabalarına asanlar oluyordu.

Çocukları, sağ sol demeden okula gidecekti. Gençlik bu” boşuna Delikanlılar demiyorlar, ne kadar siyasi görüşler, Marksist, Leninist veya Milliyetçi görüşleri savunup, Halka önderlik yapmaya kalksalar da Aşk, meşk işlerinden de geri durmuyorlardı. Bu arada binlerce insan tutuklanıyor, içeri alınıyordu.

Gençlerin gittiği tek eğlence yeri Ankara/Gençlik parkı, okul çıkışında ve hafta sonları insanların eğlence merkeziydi. 

Üç kafadar gün yine gençlik parkına gittiler, gırgır, şamata eğleniyorlardı. Yandaki banka üç tane genç kız gelip oturdu. Delikanlı dayanamayıp lafı yapıştırdı. Uuffff yavruuummm hepsi sizin ’mi, Kızlardan bir tanesi hemen tepkisini gösterdi, terbiyesiz, ne olacak!
Hesapta delikanlı iletişim kuracaktı, olay ters tepti, aslında o dönemler tanışma yöntemlerinden biriydi. 

Gençlerden bir tanesi olayı biraz yumuşatmak istedi, Kızlar bu eşek herif hep böyle, sulu şakalar yapar, tekrar arkadaşına dönerekten, kızların duyacağı bir sesle, Oğlum sen mal mısın, fıstık gibi kızlara hepsi sizin mi denir mi? herhalde hepsi onların senin mi olacaktı deyince kızlar daha da sinirlenmişti !!Ayağa fırlayıp, terbiyesizler !!Sizin kız kardeşiniz yoku deyip; yirmi otuz metre ötedeki ahlâk zabıtasına doğru yönelip şikâyette bulunup yolarına devam ettiler. 

Tabi birde sıkı yönetim var ki. Ahlak zabıtasının havası yerinde gençlere doğru ağır adımlarla yaklaştı, Gençler hakkınızda şikâyet var, ayıp değil mi” başladı, gençlere nasihatler etmeye, şimdi bizi de zorda bırakıyorsunuz, benim kafamı bozmayın gibi bir ajitasyon, aslında onunda gençlerle uğraşacak tesellisi, gücü, yoktu ama, görevi gereği bir iki laf söylemesi gerekiyordu, en sonunda gençlerden bir tanesi o kadar sıkılmış olacak ki dayanamayıp, lafı yapıştırdı. Abbiii ya sen kimi tutukluyorsun” bir şey mi yaptık? Kahrolsun Faşizm demedik yaa, çok güzelsin dedik! 

Gencin bu sözü ahlâk zabıtasının hoşuna gitmişti, hadi lan sıpalar, bir daha gözüm görmesin deyip olayı kapattı.

Ali Sönmez

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.