İtalya´da da yangından dolayı turistler tahliye edildi

İtalya´da da yangından dolayı turistler tahliye edildi

ABONE OL
10:07 - 02/08/2021 10:07
İtalya´da da yangından dolayı turistler tahliye edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İtalya´nın orta ve güney kısmında ağır orman yangınları ortaya çıktı. Yangınlara tüm olanakları seferber eden İtalya uçakları yetmeyince AB´den ilave yangın söndürücü uçak istedi.

APA haber ajansı tarafından paylaşılan habere göre özellikle İtalya´nın Adria Denizi kenarındaki Pescara kentinde dramatik olaylar yaşandı. Orada bulunan Çam ağaçları yanarken yangın evlere de sıçradı.

Bu arada yanan ağaç parçaları plaja kadar savrulurken plajda bulunanlar arasında panik yaşandı.

Evlerine yangın sıçrayan yerleşik halk, evlerini kurtarmaya çalışırken ellerinde kova ve bahçe hortumları ile koşuştururken yangın söndürücü uçak ve itfaiye ekipleri de yardımlarına koştu. Yangın fazla yakınlaştığı için bazı otobanlar trafiğe kapatıldı.

Turistler tahliye edidli

İtalya´nın Molise Bölgesi´nde bulunan Campomarino Lido adlı tatil yerinde kampinglerde bulunan toplam 97 turist yangınlardan gemilerle kurtarılıp tahliye edildi. 900 turist, kendi imkanları ile yangınlardan kaçmayı başardı.

Bunun yanısıra Siçilya, Apulya ve İtalya´nın güneyindeki Campobasso´da da büyük orman yangınları çıktı. Sardunya Adası´nın batı kesimlerinde de durum kötü. Yangınlar aşırı sıcaklık, kuraklık ve güçlü rüzgarların etkisinde ile hep yeniden alevlenerek yaygınlaşmaya devam etti. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.