*** ”Sınırdaki problemler çözülmeli”

*** ”Sınırdaki problemler çözülmeli”

ABONE OL
20:44 - 04/08/2009 20:44
*** ”Sınırdaki problemler çözülmeli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Sınırdaki problemler çözülmeli”
 

Avrupa Parlamentosu (AP) vekili Emine Bozkurt, yeni Bulgaristan hükümetine sınırlarda ve yol güzergahında köklü iyileştirmeler yapılması yönünde çağrıda bulundu

Bu sene de Avrupa Birliği vatandaşları hem gidişlerde ve hem de dönüş sınır geçişlerinde bekletilmekte, hem de çeşitli yolsuzluklara maruz kalıyor. Bunların yanında Vinyet adı verilen yeni bir yol vergilendirme sistemi ayrı bir problem teşkil ediyor. Tam olarak nasıl işlediği ve nereden temin edileceği bilinmeyen bu Vinyet sistemi, yol güzergahını kullanan araç sürücüleri için ciddi trafik cezalarına maruz kalma riski oluşturuyor. Konu ile ilgili olarak Emine Bozkurt, "Herhangi bir Avrupa Birliği vatandaşının bir diğer ülkede henüz tam oturuşmamış yol vergilendirme sistemi nedeniyle cezalandırılması kabul edilemez. Söz konusu olan durumda, bir Avrupa Birliği ülkesi olan Bulgaristan’ın yollarını transit ve ya turistik olarak kullananlar yine Avrupa Birliği vatandaşlarıdırlar ve iyi niyetle bu ülkede seyahat etmektedirler" açıklamasında bulundu. Bozkurt, açıklamasına şöyle devam etti: "Bulgaristan’daki Stanishev hükümeti bu tür olayların çözülmesi için çok ciddi çaba harcadı ancak temelli bir iyileşme ve sorunların çözümü için gümrük hizmetlerinde köklü bir değişim ve reform süreci gerekmekte. Aksi takdirde bu tip sorunlar her sene farklı şekillerde ortaya çıkabilir."

Bozkurt ayrıca Bulgaristan hükümetini sınır kapılarında yaşanan aşırı yığılma ve neticesindeki çok uzun süreli beklemerin sonlandırılması için acil gündem maddesi yapılmasını ve bu sayede çözüm yollarının aranmasını istedi. Çoğu zaman kilometrelerce uzayan sınırdaki bekleme kuyrukları neticesinde yük taşıyıcıları için ticari zararlar meydana geliyor ve sağlık sorunları ortaya çıkıyor. Özellikle aşırı sıcak altındaki bekleyişler çocuklar, yaşlılar ve hamile kadınlar için bunaltıcı ve rahatsız edici bir ortam oluşturuyor.

Son olarak Bozkurt; "Avrupa Birliği kurumları ve Hollanda gibi çeşitli üye ülkeleri Bulgaristan sınırında ve yol güzargahında yaşanan suistimallerin sonlandırılması için çaba sarfetmekte. Ancak, halen daha yaz aylarında çeşitli sorunlar ve yolsuzluklarla karşılaşılmakta. Köklü değişiklikler artık ertelenmemeli." açıklamasında bulundu.

(CİHAN) 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.