ZOR İNSANLARLA DOĞRU İLETİŞİM NASIL SAĞLARIZ

ABONE OL
15:25 - 15/12/2021 15:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hepimizin karşısına mutlaka, evde, işte, sokakta, çarşıda, pazarda anlaşılması ya da geçinilmesi zor insanlar çıkıyordur. Örneğin, bu tür zor insanları çarşıda veya pazarda görmek istemesek de gitmeyebiliriz, görmeyebiliriz, iletişim sorunu yaşamayabiliriz. Fakat bu insanlar bazen bizim çok yakınımızda olan, eşimiz, anne baba veya çocuklarımız olabiliyor.

Biz bunları istesek de görmemezlikten gelemeyiz. Burada bizlere düşen görev veya bizlerin yapabileceği tek şey, onları anlamak veya dinlemek için

Doğru letişim kurmayı öğrenmemiz gerekiyor, veya onların yanında kendimizi huzursuz, sinirli üzgün ve yorgun hissetmemek için doğru ve tatlı bir dille onları anlamaya calışmamız gerekiyor.

Örneğin. Bir alış veriş mağazasına gidip çamaşır makinesi almak istediğimizde, orada görevli insanlardan birine yaklaşıp çamaşır makinelerinin yerini sorduğumuzda o kişi bize oturduğu yerden kalkmadan, karşı tarafta deyip  bizlere gereken  ilgi ve alakayı göstermezsse,

Bizler de buradan sinirli, bir şekilde hiç  memnun  olmadan ayrılmak zorunda kalacağız ve bir daha bu mağazaya asla gitmemeyi düşüneceğiz.

Bir Başka mağazaya gittiğimizde ise, Mağaza görevlisi bizler için yerinden kalkıp çok güzel bir iletişim içinde tatlı dille ilgi alaka gösterdiği zaman, çamaşır makinesini oradan satın alarak memnun bir şekilde ayrılmış olacağız.

Önemli olan bu gibi durumlarda yaşadığımız anlar çok önemlidir. Helede olumsuz insanlarla yaşadığımız bu durumlarda değersiz lik duygusu çok büyük önem taşıyor.

Doğru İletişim kurmak, bizleri her zaman güçlü kılacaktır. Kimselerin bizleri değersiz hissetmesine asla müsade etmeyelim. Ailemizde olsa, yakın tanıdıklarını da olsa hakettiği saygı ve Sevgi kırıcı olmadan verelim.

Eğer ki, bizler bu zor insanlarla vazgeçmek ve çabalamak arasında kalıyorsak, elimizden geleni yapıyorsak, bizleri anlamak isteyen  bizi anlar,cesareti olan savaşır.

Korkak olanlar kaçar. Ne kadar öfkelenip kırılsakta, asla düşünmeden hareket  etmeyelim. Kötü davranmayalım, kimseyi kırmayalım.

Bunlar zor ve kaybeden güçsüz  insanlar içindir. En güzel olan,  bu zor insanlara sınır koyup uzaklaşalım hiç kırıcı olmadan bizler yolumuza devam edelim.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.