*** ”Zahid Akman derhal istifa etmelidir”

*** ”Zahid Akman derhal istifa etmelidir”

ABONE OL
16:58 - 17/06/2009 16:58
*** ”Zahid Akman derhal istifa etmelidir”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

”Zahid Akman derhal istifa etmelidir”

Federal Almanya Parlamentosu Milletvekili Prof. Dr. Hakkı Keskin, "Sahte belgelerle kamuoyunu yanıltan Zahid Akman’ın RTÜK başkanlığından derhal istifa etmesi gerekir!“ dedi

Prof. Dr. Hakkı Keskin`in konu ile ilgili açıklaması şöyle:

”Deniz Feneri skandalının önde gelen isimlerinden RTÜK Başkanı Zahid Akman’ın, Almanya’ya girişinin sakıncalı olmadığını gösterdiğini iddia ettiği belgenin sahte olduğu anlaşılmıştır. CNN Türk’ün ortaya çıkardığı olayda, Alman makamları, Zahid Akman’ın gösterdiği belgenin orjinal olmadığını saptamaktadır.

İnsanların yardımseverliğini ahlaksızca kötüye kullanıldığı Deniz Feneri skandalında önemli rol oynadığı Alman mahkemesince belirtilen RTÜK Başkanı Zahid Alman’ın, öte yandan 2003 Ağustos – 2006 Temmuz ayları arasında Offenbacher & Frankfurter Wohnungsbaugenossenschaft eG (Offenbach ve Frankfurt Konut İnşaat Kooperatifi) yönetim kurulu üyesi olduğu Frankfurt Mahkemesi kayıtlarına geçmiştir. Bu kooperatif binlerce Türk yatırımcıyı dolandırmıştır.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zahid Akman’ın istifa etmesi gerektiğini belirtirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise Zahid Akman’a sahip çıkmasını anlamak olası değildir.

Skandalda sözü edilen onlarca milyon Euro paranın Türkiye’de kimler tarafından ve hangi siyasi bağlantılarla hangi kişi, kurum ve şirketlere aktarıldığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulması zorunlu hale gelen bir araştırma komisyonu tarafından tümüyle araştırılmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır.

Ayrıca Türkiye’de yargı organları tarafından davanın ivedi olarak sonuçlandırılmasını ve suçluların hakettikleri cezaları artık gecikmeksizin almalarını kamuoyu beklemektedir.

RTÜK Başkanı Zahid Akman derhal istifa etmelidir.”

ha-ber.com 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.