Zaharova: Türkiye sınırındakiler dahil tüm topraklar meşru Suriye hükümetine verilmeli

Zaharova: Türkiye sınırındakiler dahil tüm topraklar meşru Suriye hükümetine verilmeli

ABONE OL
13:50 - 17/10/2019 13:50
Zaharova: Türkiye sınırındakiler dahil tüm topraklar meşru Suriye hükümetine verilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ‘Suriye’de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tesis edilmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meşru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor’ dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin Suriye harekatının başlamasının ardından Suriye’nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre, “Teröristlerin gerilimin tırmanmasından istifade ettiklerini ve sözde uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiklerini” söyleyen Zaharova, bunun Fırat’ın doğusundaki hapishanelerde tutulan IŞİD’lilerle onların kamplarda bulunan aile bireylerinin durumuna ilişkin ciddi bir endişe yarattığını söyledi.

Rus Dışişleri Sözcüsü, Rusya’nın bölgede çözüme ilişkin tutumunu şöyle açıkladı: “Suriye’nin bu bölgesinde, Suriye’de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye’nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tesis edilmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meşru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor.”

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.