Midilli Adası’ndaki Mülteci Kampında Yangın Çıktı

Midilli Adası’ndaki Mülteci Kampında Yangın Çıktı

ABONE OL
16:28 - 09/09/2020 16:28
Midilli Adası’ndaki Mülteci Kampında Yangın Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda binlerce mültecinin kaldığı kampta yangın çıktı. Kamp, sığınmacıların bir kısmında Corona virüsü tespit edilmesi üzerine bir süredir karantina altında tutuluyordu.

Yangında ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis kamptaki yangın nedeniyle kabinesini acil gündemle toplantıya çağırdı.

Yetkililer yangının Moria mülteci kampında gece yarısından sonra çıktığını açıkladı. Yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

Avrupa Birliği, yangının ardından Yunanistan’a destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Yangının çıkış nedeni bilinmiyor ancak yetkililer kundaklama ihtimali üzerinde durulduğunu belirtiyorlar.

Birden fazla noktada çıkan yangının kampı tamamen kullanılamaz hale getirdiği ifade ediliyor.

Yangın nedeniyle kamptan kaçan mültecilerin şehir merkezine doğru gittikleri görüldü. Emniyet yetkililerinin kamptan kaçan kişileri durdurmak üzere harekete geçtikleri belirtiliyor. Polis yetkilileri durumun kontrol altında olduğunu açıkladı.

Moria kampı kapasitesinin yaklaşık 4 katı kadar mültecinin barındığı ve yaşam koşullarının en zorlu olduğu kamplardan biri olarak biliniyor. Kampta 12 bin civarında mültecinin kaldığı ifade ediliyor. İnsani yardım kuruluşları uzun süredir bu kamptaki yaşam koşulları konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

Kampta Corona virüsü salgınının da başlamış olması kampta yaşayan mültecilerin durumuna ilişkin kaygıları daha da arttırmıştı.

 

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.