Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti

Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti

ABONE OL
18:45 - 07/10/2020 18:45
Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yunanistan’da mahkeme aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin bir suç örgütü olduğuna hükmetti. Mahkeme kararı sonrası parti taraftarlarıyla polis arasında çatışma çıktı.

Altın Şafak Partisi, 2012 yılında ülkede yaşanan ekonomik krizin ardından parlamentoya girmiş ve en çok koltuğa sahip üçüncü parti olmayı başarmıştı. Parti o dönemde Yunanistan’da en çok oy alan üçüncü parti durumuna kadar yükselmişti.

2013 yılında sol görüşlü rap sanatçısı Pavlos Fyssas’ın parti taraftarları tarafından öldürülmesi, bir süre sonra parti yöneticilerinin tutuklanmasına kadar giden yargı sürecini başlatmış oldu.

Mahkeme, bugün aldığı kararda, Altın Şafak Partisi taraftarı Yiorgos Roupakias’i Fyssas cinayetinden sorumlu buldu.

Mahkeme binası önüne toplanan parti taraftarları, kararın ardından polise molotof kokteyleri fırlattı ve çatışmaya girdi.

Göç karşıtı da olan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi, Yunanistan’da geçen yıl yapılan seçimlerde parlamentoya girmeyi başaramadı.

Davada, aralarında partinin 18 eski milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 65 kişi suçlu bulundu. Bu kişilerin davaları Nisan 2015’te başlamıştı. Parti yetkilileri, o tarihten bu yana davanın siyasi olduğunu ve kendilerine yönelik bir cadı avı yapıldığını savunuyorlardı.

Mahkemede ayrıca onlarca parti üyesi de göçmenlere ve sol görüşlü kişilere yönelik saldırılar düzenlemekten suçlu bulundu.

Mahkemenin kararından memnun olanlar da kararın ardından mahkeme binası önünde karara destek amacıyla gösteri düzenledi. Bu grup, ellerinde “Faşizm, bir daha asla”, “İnsanlara özgürlük, faşizme ölüm” yazılı pankartlar taşıdı.

VOA tarafından geçilen Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yunanistan’da Mahkeme Altın Şafak Partisi’ni Suç Örgütü İlan Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.