Yunanistan 3,35 milyar avroluk kilit 55 turizm projesini onayladı

Yunanistan 3,35 milyar avroluk kilit 55 turizm projesini onayladı

ABONE OL
13:24 - 13/01/2022 13:24
Yunanistan 3,35 milyar avroluk kilit 55 turizm projesini onayladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE) tarafından sektör için ulusal bir eylem planının telekonferans yoluyla sunumundan sonra Başbakan Kyriakos Mitsotakis Çarşamba günü yaptığı açıklamada, „Yunan turizm endüstrisi pandemiden daha güçlü çıkacak” dedi.

Mitsotakis, “yapılandırılmış ve bütünsel olarak tasarlanmış” olarak nitelendirdiği “Turizm için Ulusal Eylem Planı” üzerinde çalışan herkese teşekkür etti.

Başbakan, Yunanistan ve turizm endüstrisinin “pandemi krizinden kazananlar çıkacağına” olan güvenini dile getirdi.

Yunanistan’ın şu anda uluslararası imajı açısından çok iyi durumda

Yunanistan’ın sağlık, deneyim, kültür, bağlantı ve yaşam alanlarına geçişi içeren en son turizm ve seyahat trendleri söz konusu olduğunda önemli avantajlara sahip olduğunu da sözlerine ekledi. doğa ile birlikte yaşama.

Yunanlılar uzun vadeli sürdürülebilir stratejik plan için kolları sıvadı.

Yunan Turizm İşbirliği start alıyor

SETE’nin araştırma kolu INSETE adına Deloitte – Remaco tarafından ortaklaşa yürütülen Eylem Planı çalışması ile ulusal bir turizm stratejisi oluşturmasına ve turizm sezonunun uzamasına, ülke genelinde turist aktivite ve talebinin payını iyileştirmesine ve ülkedeki ortalama kalış süresini ve turist harcamalarını artırmasına yol açacak eylemlerin uygulanmasına yardımcı olmayı amaçlayan veriler sunulıcaktır.

Ayrıca, ülke çapında destinasyonda ürünlerini daha da geliştirmenin yollarını araştırılacak.

Sosyal ortaklık

SETE, başbakana bir sosyal ortak olarak rol ve sorumluluğunu yerine getiren Yunan Turizmi Ulusal Eylem Planı’nı sundu. SETE Başkanı Yiannis Retsos, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yeni dönemde turizm konusunda halkla istişarenin başlangıcıdır” dedi.

Retsos, eylem planını “turizmin yeni çağa girmesi için bir yol haritası” olarak nitelendirdi. Bu çalışma, çağın ihtiyaçlarını karşılamakta ve dinamik olan ve gelişmelere uyum sağlayan turizm sektörünün kendine has özelliklerini dikkate almaktadır”.

Yunanistan, pandemi öncesi turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 50’sini geri alarak ve ilk beklentileri aşarak 2021 hedefine ulaştı.

Yunanistan Merkez Bankası, turizm sektörünün güçlü performansını sürdürmesi halinde Yunan ekonomisinin bu yıl yüzde 5 oranında büyüyebileceğini tahmin ediyor.

Maliye Bakan Yardımcısı Theodoros Skylakakis, Ulusal İyileşme ve Dayanıklılık Planı “Yunanistan 2.0” tarafından finanse edilecek 3,35 milyar avroluk bütçeli önemli turizm yatırımları da dahil olmak üzere 55 projeyi onayladı. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.