YTB’den Kosova’da ‘Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi’

YTB’den Kosova’da ‘Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi’

ABONE OL
23:15 - 01/12/2021 23:15
YTB’den Kosova’da ‘Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Kosova’da “Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi” düzenleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türker ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Kosova Türkiye Mezunları Birliği (TÜMEB) iş birliğinde Kosova’nın Prizren şehrinde “Balkan Edebiyat ve Yazarlık Akademisi” düzenleniyor. Akademide; Kosova, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Yunanistan ve Bosna-Hersek’ten 45 katılımcı yer alıyor.

Program, Balkanlarda Türkçe düşünme, okuma ve yazma kabiliyetinin artırılması ile Türkçenin yurt dışındaki edebî ve akademik etki sahasının güçlendirilmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Program çerçevesinde katılımcılar, yazılı anlatım becerilerinin geliştirilmesi, yaratıcı yazarlık, çift dilli düşünmek ve yazmak, Türkiye’de ve dünyada çocuk edebiyatı başta olmak üzere daha birçok konuda çeşitli eğitimler alıyor. 2 Aralık 2021 tarihine kadar sürecek program kapsamında etkili ve uygulamalı yapılacak eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.