YTB Alman Hastanesine 4.500 Euro bağış yaptı

YTB Alman Hastanesine 4.500 Euro bağış yaptı

ABONE OL
14:59 - 01/08/2020 14:59
YTB Alman Hastanesine 4.500 Euro bağış yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Taner TÜZÜN / WEİDEN

Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı Alman Hastanesine 4500 Euro bağış yaptı.

Almanya’da sokağa çıkma yasağının ilk uygulandığı Mitterteich kasabası ve çevresinde hızla yayılan Korona hastalığına yakalanan hastaları hayatta tutabilmek için Weiden Hastanesi personeli canla ve başla mücadele verdiler ve onlarca Türk ve Alman vatandaşının sağlığına kavuşmasına vesile oldular. Bu nedenle, Weiden’de yaşayan gazeteci Mustafa Akbaba organizesinde, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından sağlanan 4 bin 500 Euro hastaneye bağışlandı

Törene katılmak üzere Weiden’e gelen Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg Türk İnisiyatif Sözcüsü İsmail Akpınar ve Akbaba, önce Belediye binası önünde SPD’li Başkan Jens Meyer tarafından karşılandı.

TÜRK ASKERLERİNİN YANINDA YER ALDILAR

Başkonsolos Deniz ve beraberindekilere Kültür Dairesi Müdüresin Petra Vorsatz kenti tanıttı. Özellikle eski Belediye binası içindeki bir salonda vitray üzerindeki Türk bayraklı Alman askerlerinin, birinci Dünya savaşında Türklerin yanında savaşmasını tasviri hayranlık uyandırdı.

HASTANE ZİYARETİ

Başkonsolos Serdar Deniz daha sonra hastaneye gitti.   Deniz, burada, Dr. Thomas Egginger, Dr. Jürgen Altmeppen, Prof.Dr. Christian Paetzel ve Dr. Klaus Friderich Bodmann tarafından kapıda karşılandı. Daha sonra konferans salonunda, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluğunun 4500 Euroluk çeki hastane yetkililerine teslim edildi.

ALMAN DOKTOR TÜRKÇE HOŞ GELDİNİZ KONUŞMASI YAPTI

Dr. Jürgen Altmeppen’in Türkçe konuşması ilgi çekerken, ikili görüşmelerde, Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Thomas Egginger, Koronavirüs için ilk başlarda, setrese girdiklerini, hastaları hayatta tutmak için çok çapa sarf ettiklerini ifade etti ve Yardım için teşekkürlerini i bildirdi.

TÜRKİYE BAŞARILI

Başkonsolos Serdar Deniz, Türkiye’nin pandemi’de başarılı olduğunu, ama ne var ki, Türkiye’ye seyahat kısıtlamasına bir mana veremediğine dikkat çekti

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.