*** ”Young Voice TGD” derneği kuruldu

*** ”Young Voice TGD” derneği kuruldu

ABONE OL
00:35 - 16/06/2019 00:35
*** ”Young Voice TGD” derneği kuruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Young Voice TGD” derneği kuruldu

Almanya Türk Toplumu tarafından "Young Voice TGD" isimiyle bir gençlik derneği kuruldu. Her kesime açık olan derneğin amacı "Gençleri toplum hayatında harekete geçirmek" olarak açıklandı.

Almanya çapında örgütlenmeyi hedefleyen "Young Voice TGD", 40 kurucu üye tarafından kuruldu. Çalışmalar hakkında kısa bir açıklama yapan dernek sözcüsü Dilan Koç ve Elçin Durmuş "Biz tabandan geliyoruz, bir seçkinler kulübü olmayacağız" dediler.   
 

tgd-genc-dern-b.jpg

"Young Voice TGD" basın toplantısında dernek sözcü ve kurucuları amaçlarını anlattılar. Basın toplantısında göçmen kökenli gençler arasında iletişim ağı kurmayı hedeflediklerini söyleyen "Young Voice" üyeleri, "Her türlü dışlamaya karşı da mücadele edeceğiz" dediler.
 

tgd-genc-dern-d.jpg

Dernek Sözcüsü Elçin Durmuş, konuşmasında partiler üstü olduklarını ve hedefimiz her gence ulaşmak olduğunu söyledi. Durmuş "Hiçbir ideoloji veya partiye bağlı değiliz. Derneğimiz hukukun üstünlüğü, demokrasi ve eşitlik ilkesi üzerine kuruludur" dedi.
 

tgd-genc-dern-e.jpg

Toplantıda konuşan Dilan Koç da, şiddete karşı önlem çalışmaları yapacaklarını, gençliğin eğitim sorunlarını öne çıkartacaklarını anlatıp, "Halen süren ve yanlış bir uygulama olan opsiyon (çifte vatandaşlıktan birini seçme zorunluluğu) modeline hayır, çifte vatandaşlığa evet diyoruz" şeklinde konuştu.
 

tgd-genc-dern-c.jpg

Öte yandan derneğin sözcülerinden Serdar Bulat da çifte vatandaşlığın bir insanlık hakkı olduğunu belirterek, "Gençlik, eğitim, şiddet, temel haklar ve tam eşitlik gibi konularda çalışmalar yapacağız" dedi. Young Voice TGD’li gençler, Almanya’da yaşayan tüm göçmen kökenli gençlerin hukuksal, sosyal ve politik eşitliği için mücadele etmek, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığına karşı çalışmalar yürütmek, eğitim, meslek ve fırsat eşitliği için mücadele temek, opsiyon modeline karşı çıkmak ve çifte vatandaşlığı savunmak olduğunu söylediler.

tgd-genc-dern-z.jpg

"Haydi, gençler Yaz Festivaline eğlenmeye"
 

"Young Voice TGD" Berlin kolu TBB çatısı altında çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, ilk faaliyet olarak 19 Haziran’da Kreuzberg’de bulunan Futbol sahası Blücherplatz’da 13.00 ile 18.00 arası yaz festivali düzenleyeceklerini açıkladılar. Gençlerin amacı festival ile gençler arasında buluşma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu belirttiler.  

tgd-genc-dern-f.jpg

ha-ber.com  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.