“Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı”

“Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı”

ABONE OL
22:48 - 29/07/2022 22:48
“Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Zengin ülkeler, küresel iklim kriziyle mücadele amacıyla yoksul ülkelere yapmayı vadettikleri 100 milyar dolarlık destek sözünü tam olarak yerine getirmedi.

OECD tarafından yapılan açıklamada, küresel iklim krizinden en çok zarar görmesi beklenen yoksul ülkelere zengin uluslar tarafından 2009 yılından 2022 yılına kadar 100 milyar dolar yardım sözü verilmişti. Ancak bu söz tam olarak yerine getirilmedi. OECD verilerine göre bugüne dek yapılan yardım 83,3 milyar dolarda kaldı.

Yetkililer verilen sözün tam olarak yerine getirilmemesinin sürpriz olmadığını ifade ediyorlar. Bu noktada gözler Birleşmiş Milletler tarafından Kasım ayında düzenlenecek olan iklim zirvesine çevrildi.

Gelişmiş ülkelerden bir yandan karbondioksit emisyonlarını söz verdikleri seviyelere düşürmeleri diğer yanda da küresel iklim krizinden etkilenecek yoksul ülkelere mali yardım yapmaları isteniyor.

Ülkeler özellikle ekonomik nedenler ve sanayi faaliyeleri nedeniyle emisyon azaltımı konusunda verdikleri sözleri yerine getirmekte zorlanıyorlar.

VOA tarafından geçilen “Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yoksul Ülkelere İklim Krizi Yardım Sözü Tutulmadı” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.