YİNE GELDİ 10 KASIM ! 

ABONE OL
22:48 - 09/11/2020 22:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yazmak mesele değil de , Memleketin içinde bulunduğu durumdan bahsetmekten ben bıktım. Anlattıkça düzelmiyor , susmakta fayda etmiyor.

Şaştık kaldık !

Yarın 10 Kasım ; Mustafa Kemal ATATÜRK ne kadar büyük bir insandı diye başlasam kitap çıkar ortalığa. Fakat bilen ve seven okumuyor ….

Sevmeyende düşman olmuş , okumuyor.

Takdir eden zaten merak etmiş öğrenmiş hayatını. “Dış güçler“ silahla topla tüfekle saldırmış , hepsini de yenmiş büyük lider. Sıfırdan bir ülke kurmuş her anlamda.

Sevmeyene bunu zorla anlatamayız. Köşe yazıyorum neticede. Doktor olsam , ilaç yazsam hastanın nasıl kullanacağı bellidir. İğne ise kalçaya yaparsın , olmadı damardan verirsin veya ağızdan alınır kolay yoldan . Birde ateş düşürmek için fitil vardır , onunda nereden sokulacağı bellidir.

Şimdi ben köşeyi yazınca , okuyucuya gözden gireceğim başka yolu yok. Onun içinde okuması lazım. Okuyan insan zaten biliyor gerçekleri. Bizim derdimiz okumayanlarla.

Ne demişti büyük lider ; “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.”

Atam her şey tamam da , fikirlerini duygularını anladıkça daha da zorumuza gidiyor içine düştüğümüz durum.

Memlekette at izi it izine karıştı. Ekonomi bakanı istifa ediyor üstünden bir gün geçti ses yok. Bakan mı istifa etmiş , dış kapının mandalı mı bozulmuş belli değil. Korkudan istifayı yazamadı bile  bazı medya kuruluşları , durum bu kadar vahim.

Hem de damadı ! Yok yok yanlış duymadın , damadını bakan yaptı . Görev süresi dolmadan görevden aldığı merkez bankası başkanının yerine atadığı yeni başkanı da görev süresi dolmadan görevden aldı. O arada birde damat istifa etti.

Kendi göreve getiriyor , beğenmiyor yenisini getiriyor. Sonra onu da alıyor işten ! Birde kanun çıkarttı , 4 yıllığına seçilse bile süre dolmadan istersem geri alırım vazifeden diyor.

Tamam Atatürk’ün fikirlerini anladıkta, anlayınca ne yapacağımıza karar veremedim.

 Yazsan olmuyor.

Dursan olmuyor.

Tam da istifa eden bakanımıza üzülecekken , yine geldi 10 kasım ! Akşam ne yediğini unutuyor insan , bu kafayla 10 Kasımıda 9 kasımda ancak hatırlıyoruz. Ömrünü bu memlekete harcamış Mustafa Kemal Atatürk kendi Memleketinde doğru düzgün anılmıyor. Her şeye hafta yaptık , fakat Atatürk “dolu “ bir haftamız bile yok .

10 Kasımda senin özleminle yas tutacağımız durum kalmadı bizde. Senin eserlerine ve hatıralarına yapılan her türlü saldırılarda sessiz kalıp , neyin yasını tutacağım ben ?

Neler neler dediler de , bir meydana inemedi bu halk. İsyan etsin demiyorum , sivil toplum kuruluşları partiler filan bir izinli miting düzenleyip sesleri kısılana kadar bağıramadılar.

Sana neredeyse küfür edenleri başkanlar filan hasta yatağında ziyaret edip , elleri ile gömdüler.

Durum o eski durum değil anlayacağın. Bayrağımı asarım balkona , selamlarım saygıyla…

Benim yapacağım başka bir şey kalmadı. Yazarım dilim döndüğünce , yazma dedikleri zamanda susarım…..

Ne zamana kadar mı susarım ?

Zamanı gelince sosyal medyadan bir mesaj atarım…..

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.