Yeşillerden Türk ve Boşnak adaylar

Yeşillerden Türk ve Boşnak adaylar

ABONE OL
00:04 - 04/08/2020 00:04
Yeşillerden Türk ve Boşnak adaylar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Hamm

13 Eylül’de Almanya ‘nın Kuzey Ren Vesfalya (NRW) Eyaletinde Yerel ve Uyum Meclisleri seçimleri birlikte yapılacak. 60’lı yıllarda Türkiye’den gelen insanların dört kuşaktır yaşadıkları, başkenti Düsseldorf olan, 18 milyon nüfusu ile Almanya’nın en güzel Eyaletlerinden birisi olan bizimde yaşadığımız NRW Eyaleti Korona Krizine rağmen seçimler için Afişler asılmaya, büyük Panolar dikilmeye başladı.  Hazırlıklarına başlamış bulunuyor. Bu seçimde de birçok göçmen kökenli Aday çalıştıkları partilerden Aday gösterilmiş durumda. Bu Adayların bazıları Listelerde seçilecek iyi yerlerde bazıları ise maalesef seçilemeyecek yerlerdeler. Yine de Alman vatandaşlığı bulunan vatandaşlarımızın bu seçimlere katılması, sandığa gidip oy atması çok büyük önem arz ediyor.

Hizmetler aynen devam edecek

Birlik 90/ Yeşiller partisi nebine yakın Türkiyelinin yaşadığı 200 bin nüfuslu Hamm şehrinde de göçmen adaylarıyla seçime giriyor. Yeşiller Partisi Hamm Anakent için Boşnak kökenli genç Bayan Arnela Saçiç’ i aday gösterirken Bockum-Hövel İlçesinde Anakent ve İlçe Belediye Meclisi için Mehmet Darboğaz, Mehmet Tanlı ve Musa Bağraç’ ı aday gösterdi. Listede 2. Sıradaki Mehmet Darboğaz 13 Eylül’deki seçimlerle ilgili olarak şunları söyledi; “Mecliste bulunduğum sürece yaptığım çalışmalar seçilirsem gelecektekilerinde güvencesi olacaktır. Bu hizmetler mutlaka partimizi ileri götürecektir. Yerel yönetimlerde iyi yapılan her şeyi destekleriz ama yanlışlarında her zaman karşısında olacağız. Bizim derdimiz Bockum-Höveldir.  Yerel seçimlerde Hamm’ da biz en iyi seçeneğiz ve çok iddialıyız. Hedeflerimize ulaşacağız. Lütfen bizi oylarınızla destekleyiniz.’’ dedi.

Sorunları bilen Adaylarımız destek bekliyor

Hamm Anakent Meclisi için 24. Bölgeden Hamm-Norden’ den direkt ve İlçe Meclisi içinde İlçe Listesinin 3. Sırasında bulunan diğer Türk kökenli Aday Sosyal Pedagog-Gazeteci Mehmet Tanlı ise seçimle ilgili duygularını şöyle dile getirdi; “Gerçek şu ki yerel seçimler oturduğunuz, şehir, ilçe semt için çok önemlidir, geçen yıllar içinde de anlamını hiç yitirmemiştir.  Çünkü vatandaşlar semtin, beldenin temel sorunlarının çözümüne ilişkin kararlarda etkili olmak istemektedirler. Hamm B-Hövel ‘li hemşerilerimize en iyi hizmeti sunmak için Diyaloğu iyi olan, yerel sorunları bilen ve bu sorunları çözebilen, hayali olan adaylarımızla yola çıktık.  Yerel seçimler bir sonraki seçimler için bir referandumdur. Şu anda kamuoyu yoklamalarında federal düzeyde biz Yeşiller partisi olarak CDU dan sonra 2. Partiyiz. Hamm ‘da ve tüm NRW de yaşayan ve seçme hakkı olan hemşerilerimizi çevreci, sosyal adaleti savunan ve çok kültürlülüğü kabul eden Yeşiller partisine oy vermeye çağırıyorum.  Sandığa gitmezseniz Tepki olarak oy vermemeyi tercih ederseniz bu ırkçı AfD partisine yarayacak onlar daha çok sandalye kazanacaklar. ‘‘dedi. Yine diğer adaylardan Dirk Hanke, Thomas Blix ve Musa Bağraç ‘ta Yeşillerin iyi bir ekip kurduğunu seçimde başarıyı yakalayacağını söylediler.  Bockum-Hövel İlçesindeki Liste sıralaması şöyle;

1.Dirk Hanke, 2.Mehmet Darboğaz, 3.Mehmet Tanlı, 4.Thomas Blix, 5.Musa Bağrac, 6.Holger Eickmeier, 7.Joachim Franke.

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.