Yeşiller`den Afrika Gine ‘li Aday

Yeşiller`den Afrika Gine ‘li Aday

ABONE OL
00:31 - 01/04/2022 00:31
Yeşiller`den Afrika Gine ‘li Aday
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın en büyük nüfusa sahip ve en önemli Eyaletlerinden Kuzey Ren Vesfalya ‘da (NRW) 15 Mayıs ‘ta yapılacak olan Eyalet Parlamentosu seçimlerinde Hamm şehri Yeşiller Partisi örgütü Afrikalı Nelli Foumba Soumaoro‘yu Milletvekili adayı olarak gösterdi.

2005 yılında Gine Cumhuriyeti’nden bir mülteci olarak Hamm’a gelen burada okullar bitiren hatta Dortmund’daki Yüksekokulda sosyal hizmet, sosyal pedagoji bölümlerini okuyarak çifte diploma alan Nelli Foumba Soumaoro aynı başarıyı Siyasette ‘de yakalamak istiyor.

Nelli adaylığıyla ilgili olarak şunları söyledi:

‘‘2015’ten beri kendimi Almanya’daki toplumun bir parçası olarak görüyorum ve bu topluma bağlılığım, gönüllü çalışmalarım nedeniyle “Çok Kültürlülük Ödülü “nü aldım. 2020’de bir kitabım yayınlandı. Mültecilerin güçlendirilmesi, desteklenmesi şimdi daha da önemli adındaydı bu kitap.  Kitabımda Mültecilerin topluma sürdürülebilir entegrasyonu için pratik örnekler verdim. Temmuz 2021’de Fransızca ikinci kitabım yayınlandı: “Bütünsel finansal güçlendirme- Finansal olarak nasıl başarılı olunur? bütünsel düşünme” adında ve ​​Almanya’da yayınlandı. Bu seçimde kazanırsam Hamm ve çevresini en iyi şekilde temsil edeceğim. Almanlarla Göçmenlerin barış içinde birlikte yaşaması, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı mücadele, göçmen derneklerine proje alımında yardımcı olma, kaynak yaratma en büyük hedeflerim arasında olacak ‘‘

Göçmen seçmenler mutlaka sandığa gitmeli

Futbol oynamayı seven Nelli Almanca, İngilizce, Fransızca, Arapça ve beş Afrika dili konuşuyor ve bir kız çocuğu var. Önümüzdeki günlerde Göçmen Derneklerinizde ziyaret edecek olan Afrika kökenli Aday tüm Göçmenleri özelliklede en büyük grup olan Türkiye ‘den gelen Alman vatandaşı ve seçme, seçilme hakkı olan insanları seçime gitmeye çağırarak ‚ ‘‘Ben de sizlerden birisiyim. Sizin sorunlarınız benim sorunlarımdır lütfen partimizi, beni seçin ki sizlere sahip çıkalım, Hamm‘da birlikte huzurlu birlikte yaşayalım ‘‘dedi.

19 milyon nüfuslu ve 1 milyona yakın yurttaşımızın yaşadığı NRW Eyaletinde şu an CDU-FDP Koalisyonu yönetiyor ama 15 Mayıs’ta bu tablonun değişebileceği Berlin’deki gibi SPD ve Yeşiller ‘in bu seçimi kazanarak yeni bir Koalisyonun kurulabileceği tahmin ediliyor.

ha-ber.com/Mehmet TANLI/Hamm

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.