Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı

Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı

ABONE OL
00:30 - 29/05/2023 00:30
Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Yeşil Sol Parti ve HDP’nin cezaevindeki eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, “Tek adam rejiminin baskı koşullarında adil ve eşit olmayan bir seçim yaşadıklarını” söylerken, Demirtaş da “mücadeleye devam” mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü İbrahim Akın, diğer eş sözcü Çiğdem Kılıçgün ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

Liderlerin ortak açıklamasını okuyan Akın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde devletin tüm imkan ve araçlarını sınırsızca kullandığını belirterek, “Aynı zamanda seçim dönemi boyunca Saray’ın propaganda aygıtı tarafından doğrudan fonlanan ve sosyal medya trollerı ordusu tarafından yürütülen manipülasyonlar; üretilen bilgi kirliliği ve montajlı videolar, seçimlerin adil olmadığını açıkça gösteren en çarpıcı örneklerden bazılarıdır” diye konuştu.

“Bu seçimde aslolanın rejimi değiştirmek olduğunu başından beri savunduk. Otoriterlik veya demokrasi tercihi ile karşı karşıya bırakılan topluma gerçekçi vaatler sunarak demokrasiye açılacak kapının daha fazla aralanması için çaba harcadık” diyen Akın, seçmenlerinin bu politikalara destek verdiğinin sandık verilerinde görüldüğünü söyledi.

Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı 16 bölge ilinde Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy tercihinin 14 Mayıs’a göre aynen sürdüğüne dikkat çeken Akın, “Bütün baskılara ve kirli propagandalara rağmen halkımız geri adım atmamıştır” dedi.

İbrahim Akın, “Cumhur İttifakı özellikle 2015 yılından bu yana devreye koyduğu toplumu kuşatma ve baskı kurma stratejisinde ısrar ederse, Türkiye’nin yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasal boyutları da olan çoklu kriz büyük bir çöküşe kapı aralayacaktır. Bizler bu politikalara ve uygulamalara karşı tüm gücümüzle halkımızı savunmaya, her alanda mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Sonuçların, Türkiye’deki her iki kişiden birinin değişim talebi olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Akın, “O nedenle Türkiye siyasetinin öncelikli görevi, tıkandığı açık olan, toplumun kutuplaşmasına yol açan ve demokrasi zeminini ortadan kaldıran mevcut sistemi değiştirmektir. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılına girerken, sivil ve demokratik bir anayasayı hep birlikte bu anlayışla yapmamız elzemdir” dedi.

Hem Meclis’te hem de hayatın bütün alanlarında değişim için demokratik mücadelenin öncülüğünü sürdüreceklerini belirten Akın, “Demokratik siyaseti büyüteceğiz. Bu yoldan dönmeyeceğiz, toplumu esas alarak birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

HDP’nin cezaevindeki eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da seçim sonuçlarını Twitter’dan değerlendirdi. Demirtaş, “Oy vermek için sandığa giden, çok istese bile gidemeyen, oyları korumak için direnen, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Devleti ele geçirmiş olan devasa bir operasyon gücüne karşı ilkeli, ahlaklı bir seçim çalışmasıyla bu oy oranına ulaşmak bile mucize sayılır” dedi.

Demirtaş, “Aslında bir seçim değil, büyük bir operasyon yapıldı. Seçim süreci çok büyük eşitsizlikler, baskılar, inanılmaz yalanlar, iftiralar ve karalamalarla geçti. Bunlara rağmen halk değişimi kesinlikle onayladı ama tüm süreç manipüle edildi. Yenilmedik. Yenilmediğimiz için de sakın kimse umutsuz olmasın. Asla teslim olmak yok. Mücadeleye devam, devam, devam…” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yeşil Sol Parti ile Selahattin Demirtaş’tan “mücadeleye devam” mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.