*** ”Yeşil bir Berlin için birlik olalım”

*** ”Yeşil bir Berlin için birlik olalım”

ABONE OL
00:35 - 16/06/2019 00:35
*** ”Yeşil bir Berlin için birlik olalım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Yeşil bir Berlin için birlik olalım”

Berlin’de yaşayan, Türkçe konuşan bir grup çevre gönüllüsü Yeşil Çemberin bu yıl da düzenlediği etkinlik Türkevi’nde gerçekleşti

Yeşil Çember, Berlin Çevre Senatörü Katrin Lompscher ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat’ın himayesi ve katılımıyla, 4. Türk Çevre Günü’nü ilgi özellikle kadınlar tarafından çok büyük oldu.

berl-4-turk-cev-gun-c.jpg

Türkçe konuşan Federal Çevre ve Koruma Çevre Grubu Almanya’nın yeşil çemberi, Gülcan Nitsch önderliğinde Türk Evi’nin düzenlediği etkinlikte tekrar tanıtıldı.

Geleneksel hale gelen 4. Türk Çevre Günü’nün açılış konuşmasını yapan Gülcan Nitsch, "Gelin sizde bir Yeşil kurdele takın ve çevreye olan duyarlılığınızı herkese gösterin, çöplerimizi yerlere atmayalım, çöplerimizi toplayıp düzenli bir şekilde doğru çöp kutularına atalım, çevre için el ele tutup birlik olmamız gerek, Berlin yeşil çember ile yem yeşil olsun" dedi. Konukları motive edici ve onlara didaktik örnekler vererek onları çevreye olan duyarlılık ile ilgili aydınlatan Nitsch, davetlilerden alkış aldı.


Ali Yiğit ve Dilan Polat’ın sunuculuğunu yaptığı yeşil çember etkinliği hem kadın hem de erkek konukların katılımlarıyla renkli geçti.

berl-4-turk-cev-gun-b.jpg

Berlin’in Çevre Senatörü Katrin Lompscher, Dr. Nuran Talu, Gülay Kızılocak, bilim, siyaset, çevre ve eğitim konularına değinerek Berlin’in yeşil bir ortama bürünmesi acısından konuklara örnekler vererek öğretici bir sunum yaptılar.

berl-4-turk-cev-gun-f.jpg

İstanbul’dan gelen konuşmacı Dr. Nuran Talu, "Kadınlar üretkendir, hep üretir ve doğayı da üretirler o güzel narin elleriyle, kadınlar çevredir, doğadır dünyadır, üreten her şey kutsaldır" açıklamasını yaptı.

berl-4-turk-cev-gun-e.jpg

Miniklerin folklor gösterisiyle ve tiyatro piyesleriyle devam eden etkinlik müzik ziyafeti ile devam etti.

berl-4-turk-cev-gun-g.jpg

Yeşil Çember etkinlik sonrası Ahmet Gürez sunduğu ekolojik ürünlerden hazırlanmış bir akşam yemeğinde katılımcılar birbirleriyle çevre üzerine ilginç sohbetler etme imkânı buldular.

berl-4-turk-cev-gun-d.jpg

Uğur POLAT – ha-ber.com – Berlin 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.