Yeşil aday Mehmet Tanlı: Demokrat insanlar seçimde birleşmeli

Yeşil aday Mehmet Tanlı: Demokrat insanlar seçimde birleşmeli

ABONE OL
15:21 - 09/10/2020 15:21
Yeşil aday Mehmet Tanlı: Demokrat insanlar seçimde birleşmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Gazeteci Mehmet Tanlı, NRW eyaletinde 13 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşecek yerel ve uyum meclisleri seçimlerinde Yeşiller’in listesinden belediye meclisi adayı olarak yarışacak. Mehmet Tanlı, seçmeni sandıkta birleşmeye çağırdı.

Türkiye kökenlilerin de dört kuşaktır kitlesel bir yoğunlukla yaşadığı, başkenti Düsseldorf olan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti, korona krizine rağmen seçim hazırlıklarına başladı. Gazeteci Mehmet Tanlı 18 milyon ile Almanya’nın en büyük eyaleti konumundaki NRW’deki belediye ve uyum meclisleri seçimlerinde Birlik’90/Yeşiller partisi listesinden Hamm’da 24. seçim bölgesinde “büyükşehir” ve Bochum-Hövel meclisleri için aday gösterildi.

İki dönemden bu yana Hamm-Heessen Belediye Meclis Üyesi olarak çalışan ABC gazetesi yazarı ve Tele1 Almanya Temsilcisi Mehmet Tanlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bugüne dek göçmenlerin yanında çalışmalar gerçekleştirdiğini ve sorunlarını her seçim döneminde dile getirerek, haklarını savunduğunu belirtti.

YÜKSELEN IRKÇILIK VE AŞIRI SAĞLA MÜCADELE

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (ATGB) üyesi Mehmet Tanlı Türk kökenli seçmene sandık başına gitmeleri ve destek vermeleri için şu çağrıda bulundu:

“Artan ırkçılıkla, ayrımcılıkla, yükselen aşırı sağla mücadelede başarılı olmak için, korona krizi nedeniyle ekonomik sıkıntılar sonrası daha da yoksullaşmaya dur demek için, seçimlere aktif katılın.

Bulunduğunuz şehri, ilçeyi, mahalleyi birlikte yönetmek istiyorsanız, belediyelere, sosyal kurumlara, polise, adli kurumlara eğitimli daha çok göçmen personeli, bizim gençleri yerleştirmek ve söz sahibi olmak istiyorsanız lütfen sandığa gidin. 16 yaşına girmiş çocuklarınıza ve diğerlerini sandığa gitmeleri için yönlendirin.

Oylarınızla eyaletimizde siyasetin temel parametrelerinde önemli ve hızlı değişiklikler yaşatabilirsiniz. Hepimiz biliyoruz ki tüm siyasi, sosyal ve ekonomik krizler her zaman önce en fazla yoksulları, mültecileri, azınlıkları, göçmenleri ve düşük gelirlileri vurur. Türkiye kökenli seçmenin desteklerini bekliyor ve çok önemsiyorum. Her seçim önemlidir. Düşüncemiz ve fikirlerimiz ne olursa olsun, buradaki toplumumuzun geleceği, Almanlarla ve tüm diğer uluslardan insanlarla dostluk ve barış içinde birlikte saygın ve onurlu bir yaşam için demokrat insanlar olarak bu seçimlerde birleşelim.”

Almanya’nın tam batısında bulunan ve uluslararası bir sıralamada da İsveç, Polonya ve Belçika gibi AB üyesi ülkelerden daha büyük bir ekonomiye sahip NRW eyaletinde, 4,5 milyon göçmen kökenli yaşıyor. Bunların yaklaşık 1 milyonunun kökleri Türkiye’de. Düsseldorf ve Hamm şehirlerindeki göçmenlerin oranı ise yüzde 34,3 ve buralarda da yoğun bir Türkiye kökenli seçmen topluluğu yaşıyor. (Kaynak:+49)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.