Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı

Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı

ABONE OL
20:52 - 22/06/2021 20:52
Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsüne karşı geliştirilen yerli aşının üçüncü faz deneylerinde ilk dozun uygunlamasına başlandı. Uygulamaya çevrimiçi katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aşının adının ‘Turkovac’ olduğunu açıkladı.

Video-konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Üçüncü fazının ilk uygulaması gerçekleştirilen bu aşımızla birlikte Türkiye artık bu hususta yeni bir dönemin kapılarını aralamaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, adının ‘Turkovac’ olduğunu açıkladığı aşı, Erciyes Üniversitesi ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından geliştirildi. Erdoğan, Turkovac çalışmalarının, “hali hazırda Türkiye’de en ileri düzeye ulaşmış çalışma” olduğuna vurgu yaparak, diğer çalışmaların da en kısa sürede tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Erdoğan, bu aşamanın da öngörülen sürede tamamlanarak, aşının seri üretimine ve yaygın kullanımına geçilmesini umduğunu kaydetti.

Erdoğan ayrıca Türkiye’de aşılama programlarına dahil edilen Çin aşısı Sinovac ile Alman-Amerikan ortak yapımı BioNTech/Pfizer aşılarının tedarikinde ilerleme kaydedildiğini belirtti ve “İnşallah birkaç hafta içinde ülkemizdeki 18 yaş üzeri nüfusun tamamını aşılama kapsamına almış olacağız” diye konuştu.

Pandeminin ne kadar daha süreceği ya da ne tür mutasyonlarla karşılaşılacağının belirsiz olduğunun da altını çizen Erdoğan, “Ülkemizi salgın cenderesinden bir an önce kurtarmak, milletimizin sağlığını ve refahını güvence altına almak için kendi aşımıza sahip olmamız kritik öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

VOA tarafından geçilen Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yerli Aşı ‘Turkovac’ İçin Üçüncü Faz Deneyler Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.