Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor

Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor

ABONE OL
14:47 - 12/06/2021 14:47
Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Türkiye’de bir yandan aşılama devam ederken diğer yandan yerli aşı çalışmaları da sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı da insanlar üzerindeki denemelere başlandığını duyurdu.

Bakan Koca, yerli aşı çalışmalarında gönüllü olarak aşı olmak isteyenlere de çağrıda bulundu. Bakan Koca Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yerli aşımız son aşamada. FAZ 3 insan çalışmasında gönüllü olun, sonuca birlikte ulaşalım” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın paylaşımda, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, ve Erciyes Üniversitesi tarafından geliştirilen yerli aşı çalışmalarında gönüllü olmak için enabiz.gov.tr adresinden başvuru yapılabileceği belirtildi.

Öte yandan Türkiye’de dün 597 bin 647 doz aşı yapıldı. Sağlık Bakanı Koca bugün de 450 bin kişinin aşı randevusu aldığını ifade etti. Türkiye Alman BioNTech firmasıyla yaptığı anlaşma sonrasında aşılama programına hız verdi. BioNTech Türkiye’ye sonbahara kadar 120 milyon doz aşı göndermek üzere anlaşma yaptı. Haziran ayında firmanın Türkiye’ye 30 milyon doz aşı teslim etmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Yerli Aşı Çalışmasında Gönüllü Olacak Kişiler Aranıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.