Yeni yöneticiler, yeni projelere imza atarak yola devam edecek

Yeni yöneticiler, yeni projelere imza atarak yola devam edecek

ABONE OL
15:35 - 23/01/2022 15:35
Yeni yöneticiler, yeni projelere imza atarak yola devam edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

DİTİB Kuzey Bavyera Eyalet Birliği Başkanı Cankurt, Ateşle gömlek giydik, sorumluluk aldık ve yeni projelere imza atarak yolumuza devam edeceğiz dedi.

DITIB Kuzey Bavyera Eyalet Birliğinin Yeni Yöneticileri tanıtım toplantısı yaptı. Zufur Str.12 90443 Nürnberg adresinde bulunan DİTİB Eyalet Birliğinin Ofisinde yapılan tanıtım toplantısında, DİTİB Eyalet Birliğinin genç yeni Başkanı Uğur Cankurt, Başkan yardımcısı Gülay Arık, Başkan yardımcısı Cemil Kimyacıoğlu, Sekreter Refet Avcı, Eyalet Kadınlar Kolu Başkanı Özlem Ödemiş, Eyalet Veliler Birliği Başkanı Semra Yılmaz, Eyalet Birliği Başkan Yardımcısı Halid Ödemiş ile Nürnberg ve çevresindeki bazı Basın mensupları hazır bulundu.

Yeni projelere imza atacağız

Tanıtım toplantısında hazırlanmış Basın açıklaması basın mensuplarına dağıtıldı. Toplantıda, DİTİB Eyalet Birliğinin yeni Başkanı Uğur Cankurt,” Nürnberg yakınlarındaki DİTİB Röthenbach İmam-ı Azam Camiinde gerçekleştirilen Genel kurulda, DİTİB Eyalet Birliğinin yeni yöneticileri olarak seçildik. Görev süremiz içerisinde, yüce rabbimizin yardımıyla aktif çalışmalarda bulunarak din hizmetleri yanında sosyal, gençlik ve kadın çalışmaları ile İslam din dersi, manevi rehberlik, tanıtım ve kültürel faaliyetlerde DİTİB Eyalet Birliği olarak daha aktif çalışma gayreti içerisinde olarak Birliğimize bağlı 61 Camii derneklerinin kalkınmasına yönelik yeni projeler hazırlayarak hizmet vereceğiz” dedi.

İslam itikadına dayalı din dersi verilmeli

Başkan Cankurt,” DİTİB dini cemaat sorumluluğunu faaliyetlerimizin merkezine yerleştirerek dini cemaat ve kamu tüzel kişiliği statüsünün tanınması süreçlerini canlandırmak ve ilerletmek için gerekli adımları atılacaktır. DITIB Eyalet Birliği olarak din dersi ve İslam İlahiyatı konularında katkılarımızı sunacak, anayasal zemine uygun İslam itikadına dayalı din dersinin verilmesi talebinde bulunacak ve dini cemaat olarak tanınma süreçlerini sürdüreceğiz” dedi. Cankurt, DİTİB Eyalet Birliğinin, sorumluluk bölgesindeki diğer İslami cemaatlerle ve STKlarla iş birliği imkanlarını geliştirecek ve daha da güçlendireceklerini belirten Cankurt, Resmî Kurumlar ve Gayr-ı Müslim cemaatlerle olan ilişkiler de çalışmalarımızın ayrı bir ağırlık noktasını oluşturacaktır. Değişen ihtiyaçlar ve yeni sorun alanları dikkate alınarak, çocuk ve gençlik çalışmaları, Müslüman kadınların toplumsal katılımlarının güçlendirilmesi veya her geçen gün daha önemli hale gelen yaşlıların desteklenmesi gibi hizmet alanlarında cami dernekleriyle yoğun bir iletişimde bulunulacaktır’ ‘dedi.

Çocuklara ana dilini unutturmamalıyız

Çocuklarımızın hem kendi dilini ve değerlerini hem de içinde yaşadıkları toplumun dilini öğrenmeleri konusunda Din Hizmetleri ve Eğitim Hizmetleri Ataşelikleriyle koordineli çalışacağını belirten Cankurt, Üniversitelerin bulunduğu şehirlerde Öğrenci evleri alanında da çalışmalarımız devam edeceğiz. Bölgemizde cami ve Müslümanlara ait kurumsal mekânlara ve Müslümanlara yönelik ferdi saldırıların takipçisi olacağız. Ayrımcılık ve ırkçılığa karşı bilinç oluşturmak ve bunlarla mücadeleye destek sağlamak hususunda çalışmalarımız olacaklarını belirtti. Toplam 980 Camii derneğin üye olduğu Ditib Genel Merkezimizin de destekleri ile derneklerimizin hukuki, mali ve her türlü işlemlerini verimli hale getirmek için düzenli seminerler yapacağında belirten Cankurt, derneklerimize daha da güvenli ve sistemli rehberlik hizmeti sunmaya çalışacağız. Ditib Eyalet Birliği olarak her türlü polemik ve gereksiz tartışmaların dışında olacağız, herhangi bir dernek başkanımız veya yönetimdeki arkadaşlarımız üzerinden Ditib camiasının yıpratılmasına müsamaha göstermeyeceğiz. DİTİB Kuzey Bavyera ailesi olarak genel merkezimizle ve derneklerimizle iletişimimiz ve istişaremiz her zaman ön planda olacaktır ve inşallah bunların meyvelerini birlikte göreceğiz’ ‘dedi.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.