*** ”Yeni uygulama iş piyasasını canlandırır”

*** ”Yeni uygulama iş piyasasını canlandırır”

ABONE OL
18:57 - 05/04/2009 18:57
*** ”Yeni uygulama iş piyasasını canlandırır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Yeni uygulama iş piyasasını canlandırır"

Alman Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Hamburg eyalet meclisi üyesi Aygül Özkan, yabancıların yurt dışında aldıkları diplomaların Almanya’da tanınmasının kolaylaştırılmasını isteyerek, bunun iş piyasasını canlandıracağını söyledi

CDU Hamburg teşkilatı tarafından ”Patriotische Gesellschaft” adlı dernekte düzenlenen ”Hamburg ekonomisi için demografik gelişim” konulu toplantıda konuşan Özkan, AB üyesi olmayan ülkelerden alınan diplomaların tanınması konusuna Hamburg eyalet meclisinde hemen hemen tüm parlamenterlerin sıcak baktığını belirterek, ”Meslek altın bileziktir. AB üyesi olmayan çok sayıda ülke vatandaşı kalifiye oldukları halde kendi alanlarında çalışamamaktalar. Yabancıların diplomalarının burada tanınmasıyla iş piyasası daha da canlanacak. Umarım Hamburg gibi diğer eyaletler de bu konuya sıcak bakarlar” dedi.

Özkan ayrıca, ekonomik kriz nedeniyle küçük girişimcilerin de desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, ”İster Alman olsun, ister Türk olsun küçük girişimciler desteklenmeli. Eyalet bütçe görüşmelerinde de bu konu ele alındı. Küçük girişimcilere kredi imkanı sağlanması ve onların desteklenmesi konusunda koalisyon hükümeti karar aldı” şeklinde konuştu.

Hamburg’da bu konuda ele alınan projelerden birinin de ”Liman projesi” olduğunu ve bu projeyle Hamburg limanının ekonomik yönden canlandırılmaya çalışılacağını kaydeden Özkan, limanda yeni yaratılacak iş imkanları ve istihdam olanaklarıyla işsizliğin önlenmeye çalışılacağını söyledi.

Almanya’da yaşayan göçmenlerin oranında artış olduğuna da dikkati çeken Özkan‚ ”Hamburg’da nüfusun yarısından fazlası göçmen kökenli. Ekonomik kriz tüm dünyayı önemli ölçüde etkilemektedir. Bu anlamda işsizliği önlemek için yeni ekonomik paketlere ihtiyaç bulunmaktadır” dedi.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.