“Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız”

“Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız”

ABONE OL
16:35 - 01/12/2022 16:35
“Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar telefonda görüştü.

Görüşmeye ilişkin ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada, Lloyd’un Akar’a 13 Kasım’da İstanbul’da meydana gelen saldırıda ve ardından Türkiye’nin güneyinde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenler için taziyelerini sunduğu ve ABD-Türkiye stratejik ilişkisinin önemini bir kez daha teyit ettiği kaydedil.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Austin ayrıca, IŞİD’i yenmek için Suriye’de yerel ortaklarla birlikte çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit eden son hava saldırıları da dâhil olmak üzere, Suriye’nin kuzeyinde ve Türkiye’de tırmanan eylemlerden duyduğu endişeyi dile getirdi. Bakan Austin gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu ve Bakanlığın Türkiye’nin Suriye’de yeni bir askeri operasyon düzenlemesine güçlü karşıtlığını paylaştı.”

Akar’dan 51’inci madde hatırlatması

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Akar ile Austin’in görüşmesinde ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konuları ele alındığı kaydedildi.

Görüşmede Bakan Akar, Türkiye ve ABD’nin iki önemli müttefik olduğunu belirterek, “Milletimizin ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak üzere Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız kapsamında terörle mücadele operasyonlarının yapıldığını” bildirdi.

Terörle mücadelede işbirliği ve dayanışmanın bölgesel ve küresel barış ve güvenliğe katkı sağlayacağını, bu kapsamda IŞİD ve diğer tüm terör örgütlerine karşı işbirliğine hazır olunduğunu vurgulayan Akar, operasyonlarda tek hedefin teröristler olduğunu, koalisyon güçlerine veya sivillere zarar verilmesinin asla söz konusu olmadığını dile getirdi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye’deki olası bir kara operasyonunun, IŞİD’e karşı savaşta elde edilen kazanımları “ciddi şekilde” tehlikeye atacağını söylemiş ve itidal çağrısı yapmıştı.

Beyaz Saray’dan önceki gün yapılan açıklamada ise, “Suriye içinde daha fazla can kaybına yol açacak ve Amerikalılar’ın hayatını riske atacak eylemler görmek istemedikleri” bildirilmişti.

VOA tarafından geçilen “Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yeni Bir Askeri Operasyona Güçlü Şekilde Karşıyız” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.