*** ”Yeni bir anlaşma gerekli”

*** ”Yeni bir anlaşma gerekli”

ABONE OL
16:59 - 21/08/2009 16:59
*** ”Yeni bir anlaşma gerekli”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Yeni bir anlaşma gerekli”

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (TD-IHK) Rainhardt Freiherr von Leoprechting, Türkiye’yle Almanya arasında bir an önce yeni bir ”Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması”nın yürürlüğe girmesini istediklerini bildirdi

Leoprechting bu konuda yaptığı yazılı açıklamada, ”Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması”nın 21 Temmuz 2009 tarihinde Almanya tarafından tek taraflı olarak fesh edildiğini ve bu kararın 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren geçerli olacağını hatırlatarak, Alman hükümetinin daha modern ve daha dengeli bir ”Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması” hazırlanması konusunda müzakerelere istekli göründüğünü, ancak yeni bir anlaşmanın hazırlanıp zamanında yürürlüğe konulmasının şüpheli olduğunu belirtti.

Edinilen tecrübelere göre bu tür süreçlerin sonuçlanmasının çok uzun zaman aldığını ifade eden Leoprechting, ”Vergilendirmeye dair uygulamaların gelecekte kesin olarak öngörülememesinden dolayı, bu durum sınır ötesi aktivitelere ilişkin planlamalarda önemli derecede tereddütlere yol açmaktadır. Belirli bir zaman diliminde ya da sürekli olarak yeni bir anlaşmanın yürürlüğe girmemesi durumunda, özellikle vergilendirme konusunda dezavantajların oluşması söz konusu. Bu nedenle TD-IHK olarak yeni bir ”Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması”nın en kısa zamanda yürürlüğe girmesini önemle desteklediğimizi vurgulamak istiyoruz” şeklinde ifade kullandı.

Türkiye ve Almanya arasında var olan ikili ilişkileri uzun vadede desteklemek amacıyla bu tür bir anlaşmanın vazgeçilmez olduğuna vurgu yapan Leoprechting, iki ülke yatırımcılarına en kısa zamanda bir planlama güvenilirliği sunulması gerektiğini kaydetti.

Merkezi Almanya’nın Köln kentinde bulunan TD-IHK 5 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder tarafından açılmıştı.


(A.A) Cüneyt KARADAĞ  

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.