*** Yazıcıoğlu ve 4 kişi hayatını kaybetti

*** Yazıcıoğlu ve 4 kişi hayatını kaybetti

ABONE OL
14:20 - 28/03/2009 14:20
*** Yazıcıoğlu ve 4 kişi hayatını kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

İHA muhabiri Güneş aranıyor

Yazıcıoğlu ve 4 kişi hayatını kaybetti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’dan aldığı son bilgilere göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada helikopterde bulunan 6. kişi İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri İsmail Güneş’in bulunması için çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini bildirdi

Partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe’ye Allah’tan rahmet; ailelerine, sevenlerine, BBP, havacılık camiası ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

Toplantıya girmeden önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, ”İçişleri Bakanımızın bana verdiği son bilgilere göre helikopterde bulunan altıncı kişi İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Toplantıya girmeden son olarak bakanımızla görüştüm, arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam ediyorlar” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, naaşların Kahramanmaraş’ta olduğunu ve adli tıbbın çalışmalarını yaptığını söyledi.

Bir uçak tahsis ettiklerini ve uçağın Kahramanmaraş Havaalanı’nda bekletildiğini dile getiren Erdoğan, ”Dönebilirlerse bu akşam Ankara’ya dönecekler” dedi.

Kendisine gelen bilgilere göre, Yazıcıoğlu’nun cenaze töreninin Salı gününden önce yapılmasının söz konusu olmayacağını, önce partililerin kendi arasında ve aile ile birlikte değerlendirme yapacaklarını kaydeden Erdoğan, ”Yazıcıoğlu’nun cenazesi için Salı günü üzerinde duruluyor. Kendileri bunu açıklayacaklar” diye konuştu.

KAZA İÇİN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Öte yandan Başbakan Erdoğan, helikopter kazasına ilişkin, ”Bu müessif kazanın öncesi ve sonrasıyla ilgili tüm aşamaların varsa ihmal ve eksikliklerin ayrıntılı olarak araştırılması için ayrıca talimat verdik.Ayrıca devletimizin bu çeşit olabilecek olaylarda imkan ve kabiliyetlerinin artırılması varsa ilave tedbirlerin artırılması alınması maksadıyla bir meclis araştırması yapılmasına karar verdik. Bu konuda milletvekillerimizce hazırlanan Meclis Araştırma Önergesini bu pazartesi günü meclisimize sunacağız” dedi. 

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN TAZİYE ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle BBP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.Gül, ”Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, büyük bir vatansever olarak kendisini milletine adamış, prensipli, ilkeli, dürüst, yiğit bir Anadolu çocuğu olarak hep bilinmiştir. Ben de öyle bilmişimdir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de BBP Genel Merkezi’ni ziyaret ederek başsağlığı dileğini iletti. Bahçeli, ”Merhum Muhsin Yazıcıoğlu Bey ve değerli dava arkadaşları demokrasimizin şehididirler. Milletimiz onları her an bu güzellikleriyle hatırlayacaktır. Dava arkadaşları onu hiçbir zaman unutmayacaktır" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yayımladığı mesajda, Yazıcıoğlu ve yaşamını yitiren BBP yöneticilerinin kederli ailelerine, BBP ile basın camiasına başsağlığı ve sabır diledi.

TBMM BAŞKANI TOPTAN’IN MESAJI

TBMM Başkanı Köksal Toptan, yayımladığı mesajında, siyaset ve düşünce yaşamında saygın bir yeri olan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının, milletin hafızasından ve gönlünden silinmeyeceğini bildirdi.

Köksal Toptan, ”Dostum, kardeşim Sayın Muhsin Yazıcıoğlu’nun, böylesine elim bir kaza sonucu aramızdan ayrılması bizleri ve tüm milletimizi derin bir eleme sevketmiştir" dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ

Bindiği helikopterin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınında düşmesi sonucunda beraberindeki 5 kişiyle birlikte yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında Sivas’ın Sarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Şarkışla’da tamamlayan Yazıcıoğlu, 1972’de geldiği başkentte Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yüksek eğitimini tamamladı.

Yazıcıoğlu, 1968’de dernek çalışmalarına başladığı Şarkışla’da ”Genç Ülkücüler Hareketi”ne katıldı. Ankara’ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev yapmaya başlayan Muhsin Yazıcıoğlu, önce genel başkan yardımcılığı, ardından da Ülkü Ocakları Genel Başkanlığını üstlendi.


Daha sonra, 1978’de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği’nin kurucu genel başkanı olan Yazıcıoğlu, 1980 yılına kadar MHP’de genel başkan müşavirliği yaptı.


12 Eylül 1980’deki askeri harekatın ardından ”MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası” sanığı olarak cezaevine giren Yazıcıoğlu, 7,5 yıl cezaevinde kaldı, yargılama sonunda ceza almadı. Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra ”Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı”nın başkanlığını yaptı.

Muhsin Yazıcıoğlu, 1987 yılında arkadaşlarıyla Milliyetçi Çalışma Partisi’nde (MÇP) siyasete girdi ve partinin genel sekreter yardımcılığı görevinde bulundu.

Yazıcıoğlu, 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas milletvekili olarak TBMM’ye girdi. 1992 yılında bir grup arkadaşıyla MÇP’den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurdu ve partinin genel başkanlığına seçildi.

1995’te yapılan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden Meclise giren Yazıcıoğlu, daha sonra ANAP’tan istifa ederek BBP’ye döndü ve parti genel başkanlığını yeniden üstlendi.

22 Temmuz erken genel seçimlerinde partisinden istifa ederek Sivas’tan bağımsız milletvekili adayı olan Yazıcıoğlu, 23. Dönem milletvekilliğine seçildi. Böylece BBP de TBMM’de bir sandalye ile temsil edilmeye başladı. Daha sora yeniden BBP’ye katılan Yazıcıoğlu, 19 Ağustosta yapılan olağanüstü büyük kurultayda yeniden genel başkanlığa seçildi.


Muhsin Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babasıydı. (A.A)

 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.