“Yaşadığım acı olay rüyalarıma giriyor”

“Yaşadığım acı olay rüyalarıma giriyor”

ABONE OL
00:26 - 23/08/2020 00:26
“Yaşadığım acı olay rüyalarıma giriyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Ali Akdemir/Hamburg

Bundan kısa bir süre Almanya’da sosyal medyada paylaşılan bir videoda, 15 yaşına yeni giren 10’uncu sınıf öğrencisi K.H adındaki ailesi Türk kökenli Alman vatandaşı olan gence, polisin uyguladığı şiddet çağrışımı yapan sert tavırlar, kısa sürede büyük tepkilere neden olmuştu.

Yaşanan bu olay ve daha önce yine polislerin göçmenlere yönelik bu türden sert tutumu, kamuoyunun gündeminde tartışmalara yol açmıştı.

En son Almanya’nın Frankfurt şehrinde benzer bir uygulamadan dolayı, 3 polise işten el çektirildiği belirtildi.

Kamu vicdanında derin yaralar açabilecek bu olaydan sonra, “Hamburg Muhtarı” lakabıyla çevrede tanınan 4 dönem SPD partisinden Altona ilçesinde belediye meclis üyesi olarak görev yapan Behçet Algan, HTBB (Hamburg Türk Basın Birliği) başkanı Emin Sağlık ve gazeteci Ali Akdemir şiddet mağduru olan, K. H’ya ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Son derece üzgün ve endişeli olan aile çocuklarının yaşadığı ruhsal travma sonrası psikolojik destek alacaklarını belirtti.

ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI!

Hamburglu doğumlu alman vatandaşı olduğunu ve Hamburg gibi güzel bir şehirde yaşamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden K.H, ” yaşadığım acı olaylar benim rüyalarıma girerek, yakamı bırakmayarak beni olumsuz şekilde etkiliyor. Polis tarafından bana yaşatılan bu olaylardan dolayı, Almanya’da ki gençlik adına üzüntü duyuyorum. Bana uygulanan bu olumsuz tavır yüzünden, hayal kırıklığı yaşayarak polise olan güvenim sarsıldı. Umarım en kısa zamanda kendimi toplar ve normal günlük yaşantıma bir an önce dönerim” dedi.

Çocuklarının ev doktorundan 26 Ağustos tarihine kadar rapor aldığını belirten K.H’nin anne ve babası, yaşanan tüm olumsuz gelişmelerden dolayı çocuklarının geleceklerinden endişe ettiklerini belirterek, “en büyük tesellimiz olayların sorumlularının bir an önce tespit edilip, gerekli cezayı almaları olacaktır” dediler.

Konuyla ilgili SPD üyesi Behçet Algan’da, ” Tüm dünyada bazı polislerin kendilerine verilen hakkı kötüye kullandıklarına zaman zaman üzülerek tanık oluyoruz. Dünyaya açılan bir pencere olan şehrimiz Hamburg’a bu resimler maalesef yakışmıyor. Olayların üzerine gidilerek, yaraların bir an önce sarılıp karşılıklı güvenin tesis edilmesi gerekir” dedi.

Gazeteci Ali Akdemir’de Almanya’da yaşayan göçmenlerin bu toplumun artık ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, ” yaşanan bu olumsuz hava, karşılıklı hoşgörü ve sevgi çerçevesinde, göçmenler ve alman yerli halkın dostluk içinde birlikte yaşama isteğini ve kültürünü zedeleyemez. Süratle bu olumsuz hava diyalog yöntemiyle bir araya gelinerek çözüme ulaştırılmadır” dedi.

Ziyaret esnasında Behçet Algan ve Ali Akdemir K.H’ya Hamburg’u sembolize eden tabak ve bardak hediye ettiler.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.