YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ ZEVKİNİ SÜR HAYATIN!

ABONE OL
00:25 - 23/04/2021 00:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İnsan olduğun için cennete girmelisin, kullukta yarışarak olmaz!

Hangi dine inanırsanız inanın, bir kurtuluş yolu bırakılmıştır. Kimi dinde din adamları tövbenizi kabul eder, kimisinde direk yaratana tövbe kapısı açıktır. Kimi inanışta kurban kesmek günahlarınızı temizler, bir başkasında ise kutsal nehirde yıkanıp temizlenirsiniz.

Şimdi ben size ortak kurtuluş yolunu açıklayacağım;

Önce zevklerinizi değiştireceksiniz. İnsanlara yardım etmekten zevk almayı öğrenin. Maddi veya manevi olur bu işler. Paran varsa zaten nasıl yardım edeceğini bilirsin, eğer yoksa paran o da kolay.

Komşu ihtiyarsa git bahçesini temizle. Alışverişte poşetlerini taşı, olmadı yoldan geçen bir ihtiyara yardım et. İnsan ol, insan gibi davran, insanca yaşa ve en önemlisi insan olmaktan zevk al!

Oturduğun bina yüksek katlı ise ve diyelim ki 50-60 dairede komşunuz var. Aidatlara daire başı 20 TL ekleyin ve iki garip çocuğa okul bursu verin. İlerde mezun olup işini bulmuş vaziyette sizin binanızı ziyarete geldiğini bir düşünsenize. Aradan geçmiş 5 sene, evlenmiş almış eşini yanına gelmiş size. Birde çocuk koşuyor yanlarında. İşte bu düşüncelerden zevk al, insan ol ve insanca öl. Bırak gerisini yaratan düşünsün. İnanın ki “ceza indiriminden” faydalandırıp ibadet eksiklerinizi sildirmek için melekler çevrenize toplanacaklardır.

Birde doğru olup doğru konuşun. Bilginiz varsa çevrenize yardımcı olun. Komşu üniversite tercihi için çocuğunu size getirsin danışmak için. Ya da ergenlik yaşındaki gence iki çift laf etmeniz için gelsinler. Sizde yanlış olmayacağını bilsinler. Kız istemeye bile sizi götürsünler. Ölüde diride sizi de aralarında görmek istesinler. Mutlu bir haberde sizi arasınlar.

“Biliyor musun bizim çocuğa kız isteyeceğiz bugün. Sende gelir misin “

“Filancanın oğlu iş bulmuş “

“Falanın çocuğu hastalanmış”

“Bizim inek ikiz doğurdu “

Yeter ki siz insan olup, insanlıktan zevk almaya başlayın.

Hayattan zevk alın. Kimseye zarar vermeden keyfini çıkartın.

Bakın hangi dinde olursanız diye başladım sözlerime. İnanışınız önemli değil, insanlığınız önemli benim için.

Ben para bağışı yaptığınızda günahlarınızı hafifleteceğini söyleyen cemaat lideri değilim. Kurban da istemiyorum sizlerden. İbadethane yaptır dinine göre, kiliseye para bağışla ya da camiye halı al demiyorum. İnsan ol, insan gibi yaşa.

İyilikten, yardımdan zevk al. Yaşamaktan zevk al. Seni görenlerin yüzü gülsün. Bir merhaba demeden geçemesinler. İki gün görmeseler arayanın olsun, merak etsinler seni. Sen aranmaktan da zevk al.

Öbür dünyada mı ne olacak?

İşin orası seni ilgilendirmez!

Sen insan gibi yaşa, insan gibi öl. Hangi dine inanıyorsan inan orası hiç fark etmez.

Bırak gerisini seni yaratan düşünsün. Adaletine güveniyorsan mesele yok bence.

Diyelim ki gittiniz öbür dünyaya ve size dediler ki “cehennemde yakacağız”. Bir köşe yazarına inanıp ta insan gibi yaşamanın da bir bedeli olacaktır.

Siz benim anlattıklarımı yapın, zannetmiyorum da yakarlarsa yaksınlar. Biz insanlığı cennet için yapmadık ki!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (2)
    • Mert

      İşte İslam İbadet ve İnsanlık Bu…

      Yanıtla
      +0
      -0
    • Mustafa Demirdoğan

      Ender’im yine döktürmüşsün benim çocukluğumda ki güzellikler yazdıklarının özünde. Ne yazık ki günümüzde kaybolmuş hepsi gerçi kırsal kesimde bir çoğu mevcut bu da bizi az da olsa mutlu ediyor. Şu Apartman aidatlarları önerini çok beğendim ilk genel kurulumuzda önereceğim teşekkürler emeğine yüreğine sağlık

      Yanıtla
      +0
      -0