YARDIM İÇİN OY VEREN CEHENNEMLİK Mİ?

ABONE OL
15:47 - 27/02/2021 15:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sosyal medyada bazı paylaşımları hatırlamanızı istiyorum.

-Emeklilikte yaş kararı değişmezse seçimlerde oy bekleme

-Ek gösterge verilmezse

-Emekliye ikramiye hakkı olmazsa

-Asgari ücretliye az zam gelirse

Falan filan, siz meseleyi anladınız.

Kısacası çıkar için susarım, zam verirsen konuşmam ve oy veririm diyenlere uyarı niteliğinde bir yazı yazmak istedim.

Yönetimde olan hükümetin yanlış yaptığını düşünüyorsanız oy verip suça ortak olmayacaksınız. Muhalefet daha çok yardım yapacak deyip onları desteklemekte aynı kapıya çıkar. Önce hadisi hatırlatalım;

“Allah Teâlâ kıyamet gününde üç kişiyle konuşmaz, yüzlerine bakmaz ve kendilerini temize çıkarmaz; onlar için acıklı azap vardır:”

“Bir devlet başkanına dünyalık hatırına biat sözü veren, kendisine para pul verirse sözünde duran, vermezse sözünden cayan kimsedir.” (Buhârî, Müslim, Tirmizî, İbni Mâce,)

Çıkar için hükümeti desteklemek, “acıklı azap” için atılmış en büyük adımdır Hadise göre.

Peki hakkınız olanı istemenin başka yolu yok mudur?

Emeklilikte yaşa takılmışsanız, hakkınız olduğu için isteyeceksiniz oy pazarlığı yapmadan. Açsan iş isteyeceksin, yardım değil. İnsan onuruna yakışır bir ortam isteyeceksin. Senelerce ülkenin yönetimini alıp ta şartları düzeltemeyenlerden hakkınızı isteyeceksiniz.

Çocuğu işe yerleştirmek için hükümete destek vermekte büyük günahtır, bu açıdan bakınca. İş yoksa, işsizlik artmışsa yönetenleri eleştirip doğru yolu bulmaları ve çözüm üretmeleri için baskı yaparak çözeceksiniz meseleyi.

Hakkınızı isteyeceksiniz her konuda fakat oy pazarlığına sokmadan. En az üç çocuk diyenlere karşı “iş yok güç yok nasıl besleyeceğiz “diyeceksiniz. Kızını verir devlet dairesinde iş bulur dünyalığı da sorun etmezse o zaman üç çocuk yapın fakat kayınpedere çıkar için sustukça daha derine batacağınızı da bilin istedim. Kısacası her haltı yiyenlere ses çıkarmadan oturup yolsuzluğa susarsanız, cuma gününü ibadete ayırmanın çok faydası olmaz gibi bu hadise göre.

“Allah’a verdikleri sözü, ettikleri yemini az bir bedelle değiştirenlere gelince, onların ahirette bir nasibi olmayacaktır, Allah kıyamet gününde onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak, onları temize çıkarmayacaktır; onları acı bir azap beklemektedir” (Âl-i İmrân sûresi, 77)

Hırsızlık günah, yetim malı yemek günah, vakıf malı ve devletin kasasından çalmak günah. Siz bunları yapmayacağınıza söz vermişseniz ve yapanlara da çıkar için susuyorsanız bu durumda işiniz zor gibi.

“Onları acı bir azap beklemektedir”

Kısacası çıkar için haksızlıkları görmezden gelip siyasetçilere destek verenlerin sonu iyi değil benim anladığım kadarı ile.

Tövbe kapısı açıktır diyenlere de bir çağrım olacak;

Madem açık, kardeşçe yaşayalım şu dünyada. Kim nasıl giyinmiş ne yemiş ne içmiş karışmayın. Fakat siz yine de çalana destek vermeyin, çıkar için sözünüzden dönmeyin. Hak yerseniz ya da yiyeni bilip susarsanız, hakkını yediğiniz susmaz.

Allah affetse de tövbenizi kabul edip, ben ettiğim küfrü geri almıyorum. Benden söylemesi!

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.