‘Yapılamaz’ denileni yaptı fabrika kurdu  

 ‘Yapılamaz’ denileni yaptı fabrika kurdu  

ABONE OL
16:06 - 06/02/2023 16:06
 ‘Yapılamaz’ denileni yaptı fabrika kurdu  
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalyalı toptan oto yedek parça ticareti yapan genç girişimci Rasim Doğu, kendisine mal vermeyen ve ‘yapılamaz’ denilen oto tamponu yaparak sektöründe Türkiye’nin en büyük ikinci firması oldu.

Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2020 Yılın Girişimcisi ödülünün sahibi Oto Doğu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Doğu, başarı hikayesini Dünya Gazetesi’ne anlattı.

Antalya eski sanayide 12 yaşından itibaren oto yedek parça satışı yapan aile şirketinde çalışmaya başladığını, üniversite eğitiminde de Ankara’da kendi şubesini açarak ticaret yaşamına devam ettiğini belirten Doğu, girişimciliğe çocuk yaşlarda başladığını söyledi.

Eğitimini tamamladıktan sonra aile şirketinden ayrılarak kuzeniyle kendi yolunu çizen Doğu, oto yedek parçası aldığı şirket yöneticisinin kendisine mal vermek istemediğini ve bazı parçaların Türkiye’de ‘yapılamaz’ dediğini belirterek işi yokuşa sürdüğünü kaydetti.

İnat ederek ‘yapılamaz’ denilen oto tamponunu üreten Rasim Doğu, kuzeni Murat Doğu ile birlikte Akdeniz Sanayi Sitesinde, 2012 yılında 250 metrekare alanda ticarete başladığını, 2014’de de OSB’ye taşındıklarını belirtti. Bugün 13 bin metrekaresi kapalı toplam 36 bin metrekare alanda hem oto yedek parça hem de tarımsal ve dezenfektan ürünler ürettiğini anlatan Rasim Doğu, şöyle devam etti.

‘’Oto yedek parça üretimimize önce fasonla başladık. Sonra kendimiz üreterek markamızı yarattık. Bugün başta Fiat ve Renault olmak üzere 440 adet ota yedek parçası üretiyoruz. Tesislerimizde ayrıca aylık 250 ton plastik ürün işliyoruz. 3 kişiyle başladığımız işimizde bugün 112 kişiyi istihdam ediyoruz. 2021 sonu istihdam 200’ü geçecek. Şu anda tesislerimizde 70’in üzerinde makinemiz bulunuyor.’’

Pandemi sürecini iyi yöneterek dezenfektan üretimine ağırlık verdiklerini ifade eden Doğu, tesislerde üretilen ürünleri ABD, Fransa, İspanya, Portekiz, İtalya, Fas, Tunus ve Cezayir’e ihraç ettiklerini söyledi.

Türkiye’de oto yedek parça üretiminde ikinci sırada yer aldıklarını ifade eden Rasim Doğu, ‘’Pandemi sürecinde dezenfekten ürünlerde adeta yok sattık. Büyük talep oldu. 2014 yılında elde ettiğimiz ciroyu 2020’de 40’a katladık. Oto yedek parçada da önümüzdeki süreçte Türkiye’nin bir numarası olmaktır. Kendimizi sürekli geliştiriyor ve AR-GE’ye ağırlık veriyoruz’’ dedi.

Girişimcilik Ödülü

Oto Doğu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Rasim Doğu, toptan yedek parça satışının yanı sıra Antalya OSB’de 2011 yılında otomobil yedek parçası üretimi ile plastik enjeksiyon fabrikası ve sera ekipmanları üretimindeki başarısından dolayı ANSİAD 2020 Yılın Girişimcisi Ödülüne layık görüldü.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.