*** Yangınlarda ölü sayısı 181’e çıktı

*** Yangınlarda ölü sayısı 181’e çıktı

ABONE OL
17:35 - 10/02/2009 17:35
*** Yangınlarda ölü sayısı 181’e çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 


 

Yangınlarda ölü sayısı 181’e çıktı

Avustralya’nın güneydoğu bölgelerinde, ülke tarihinde en çok can kaybına yol açan orman yangınlarında ölenlerin sayısının 181’e çıktığı bildirildi

Avustralya Başbakanı Kevin Rudd, yangınları ”Viktorya eyaleti halkının başına gelmiş
büyük bir felaket” olarak nitelemişti.

Yangınların etkili olduğu bölgede, hava sıcaklıkları 47 dereceyi buluyor.

Müfettişlerin ülke tarihindeki bu en kötü felaketin kundakçıların işi olabileceğine dair görüş bildirmesinden sonra, polis kısmen kül yığınına dönüşen yerleşim birimlerini "suç mahalli" ilan etti.
Bir televizyon röportajı sırasında son derece üzgün olduğu görünen Başbakan Rudd da, kundakçılık iddiaları üzerine bu durumu ancak, "toplu cinayet" şeklinde tarif edebileceğini söyledi.
Yetkililer, halk arasındaki paniğin ve yangının hızının, bu beklenmedik can kaybına yol açmış olabileceğini kaydediyor. 750’den fazla evin zarar gördüğü yangınlarda yaralanan 78 kadar kişi de hastanelerde tedavi ediliyor.

Ülkedeki felaket yüzünden bugünkü parlamento oturumunun yapılmadığı bildirildi.

"ÖLÜ SAYISI 200’Ü GEÇECEK"

Avustralya’nın Victoria eyaleti Başbakanı John Brumby, orman yangınlarında ölü sayısının 200’ü geçeceğini söyledi. Brumby, gazetecilere yaptığı açıklamada, adli doktorların, verilen ölü sayısının dışında 50 cesedin kimliğini daha tespit ettiğini belirtti ve ölü sayısının 200’ü geçeceğini bildirdi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK TEKLİFİ

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Avustralya Büyükelçisi Peter Doyle’u arayarak, Avustralya’nın tarihindeki en büyük orman yangınıyla mücadelede her türlü yardım ve ekipman desteğinin sağlanabileceğini belirtti.

Büyükelçi Doyle da bu dilekleri memnuniyet verici bulduğunu ifade ederek, yangının belirli ölçüde kontrol altına alındığını aktardı. (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.