“Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var”

“Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var”

ABONE OL
13:16 - 23/06/2022 13:16
“Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Marmaris’teki orman yangını sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “yangının çıkış nedeni ile ilgili bir şüphelinin olduğunu” söyledi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde iki gündür süren orman yangınıyla ilgili hem İçişleri Bakanı Soylu, hem de Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Soylu, bir kerede 7-10 ton su atabilen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) helikopterlerinin de yangın bölgesinde görev yaptığını belirterek, gece görüşlü helikopterlerin de bugün ya da yarın yangın bölgesinde uçuşa başlayacağını kaydetti.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Soylu, “Yangının nasıl çıktığına yönelik bir tespitimiz ve bir kimliğimiz var. Arkadaşlarımızın çalışmalarını tamamlamasını bekliyoruz” dedi.

“3 bin hektarlık alan etkilendi”

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de Marmaris’teki orman yangınına yakın bölgedeki 103 aile ve 274 bireyin tahliye edildiğini bildirdi.

“Yangını akşama doğru kontrol altına alabiliriz” diyen Kirişçi, yangından şimdiye kadar 3 bin hektarlık bir alanın etkilendiğini, 12 uçak ve 45 helikopterle müdahalenin sürdüğünü kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’de yangınla mücadele bütçesinin 4 milyar TL olduğunu açıkladı.

VOA tarafından geçilen “Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Yangının Nasıl Çıktığına Yönelik Bir Şüpheli Var” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.