*** “Yahudi düşmanlığı Müslümanlarda da var”

*** “Yahudi düşmanlığı Müslümanlarda da var”

ABONE OL
15:06 - 23/02/2009 15:06
*** “Yahudi düşmanlığı Müslümanlarda da var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"Yahudi düşmanlığı Müslümanlarda da var"

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Yahudi karşıtı düşünce tarzının sadece aşırı sağcı ya da solcu kesimler içinde değil, Müslüman cemaati içinde de görüldüğünü söyledi

Özdemir, Frankfurter Rundschau gazetesinde yayımlanan demecinde, sorunun ciddiye alınması ve Müslüman kuruluşların temsilcilerinin bu konuda açık ve kesin bir tavır ortaya koyması gerektiğini belirtti.

”Yahudilere ve İsrail’in mevcudiyet hakkına karşı çıkanlar görüşme muhatabı olamazlar” diye konuşan Özdemir, ”Yahudi karşıtı düşünce tarzının maalesef sadece aşırı sağcı ya da solcu kesimlerde değil, Müslüman cemaati içinde de olduğunu görmekteyiz. Özellikle Arap, Türk ve Kürt gençleri arasında” ifadelerini kullandı.

Almanya’da yaşayan Türk gençlerinin kendilerini neden Filistin kimliğiyle bağdaştırdığı sorusu üzerine Özdemir, bu gençlerin büyük çoğunluğunun bir kimlik arayışında olduğunu, kendilerini Filistinliler gibi dışlanmış hissettiklerini, dinin de ortak olması sebebiyle Filistinlilere yakınlık duyduklarını savundu.

Özdemir, Almanya’da yaşayan çok sayıda göçmenin Orta Doğu’daki krizi ”bire bir” Almanya’ya getirme çabası içinde de olduğunu ve kendilerini Filistinlilerin temsilcileri gibi gördüklerini kaydetti.

Yahudi düşmanlığının Almanya’daki temel değerlere ve İslami geleneğe de aykırı olduğunun gençlere anlatılması gerektiğini söyleyen Özdemir, Yahudi düşmanlığının İslamiyet’in bir buluşu olmadığını, İsrail-Filistin krizinden kaynaklandığını ve radikal örgütler tarafından da siyasi alet olarak kullanıldığını belirtti.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.