*** ”Yabancı düşmanı bir kişi polis olamaz”

*** ”Yabancı düşmanı bir kişi polis olamaz”

ABONE OL
17:55 - 21/04/2009 17:55
*** ”Yabancı düşmanı bir kişi polis olamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”Yabancı düşmanı bir kişi polis olamaz”

Almanya’nın Lüneburg Yüksek İdare Mahkemesi, yabancı ve Yahudi düşmanı bir kişinin polis olamayacağı konusunda karar verdi

Mahkeme, Aşağı Saksonya eyaletindeki polis akademisinin yabancı ve Yahudi düşmanı olduğu gerekçesi ile görevden uzaklaştırdığı polisin itirazını geri çevirerek, "yabancı ve Yahudi düşmanı bir kişi, polis olamaz" kararını verdi.

Hann. Münden polis akademisinde eğitim gören komiser adayı polisin, bir süre önce görev dışında yabancı bir bayan meslektaşına sözlü hakarette bulunması ve yere tükürmesi, aynı zamanda Yuhudi düşmanlığı sözler sarf etmesi nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Akademi bu kişinin siyasi görüşünden de şüphe edildiğini, ayrıca çoğu zaman alkolün etkisinde olduğunu ve saldırgan davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Lünebürg Yüksek İdare Mahkemesi de, polis akademisinin bu kişinin siyasi düşüncelerinden şüphe etmesinini haklı bularak görevinden uzaklaştırılmasının doğru olduğu, özellikle göçmen kökenlilere karşı eylemleriyle endişe yarattığı kararına vardı.

Bir alt mahkeme olan Göttingen İdare Mahkemesi, polis akademisinin kararını haksız bulmuştu.

ha-ber.com (A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.