YA VATAN YA CÜZDAN YA DA VİCDAN!

ABONE OL
20:22 - 26/03/2023 20:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye Kurtuluş Mücadelesi döneminde de sadece işgalci emperyalistlerle değil, yerli işbirlikçilerle, fırsatçı soyguncularla da savaşmak zorunda kalmıştı.

O dönemde de işgalci düşmanlar üniformalarından tanınırken, yerli işbirlikçileri, soyguncuları onlardan ayırmak çok güçtü.

Onlar da yurtseverler gibi giyiniyor, yurtseverler gibi ibadet ederek, aramızda dolaşıyorlardı. O nedenle işbirlikçi hainler, işgalci düşmanlardan daha tehlikeliydiler…

Kimi isyanlarla, kimi pusularla yurtseverleri katlediyorlar, işgalcilere yol gösterici oluyorlardı.

Hanedan, Saray da şaşalı yaşantısı karşılığında ülkenin işgaline hatta uyduruk devletler bile kurulmasına razı gelmişti.

Üstelik vatanı kurtarmak için canlarını ortaya koyan yurtseverlerin katline- inancını çıkarı için satan- Şeyhülislamlarca savaşta ölenlerin şehit olmayacağına fetvalar vermişlerdi.

Kurtuluştan sonra, çoğu işgalcilerin kurumasına sığınarak ülkeyi terk ettiler.

Bu yenilgiyi unutmayan Emperyalistler, Laik Cumhuriyeti ülkede kalan işbirlikçi torunları ile isyanlarla, katliamlarla yıkma denemelerinde başarılı olamadılar.

Çıkarcı ve yoz siyasetçiler, dini siyasete araç olarak kullanarak, devrim yasalarını çiğneyerek Siyasi İslamcıların önünü açtılar.

Askeri darbelerle de yıkamadıkları Laik Cumhuriyeti, 1926 da kurdurdukları Müslüman Kardeşlerin uzantılarını 2000’li yıllarda iktidara getirerek epey yol aldılar.

Dün inancını vicdanını satan sözde tarikat şeyhleri, Diyanet İşleri Başkanı, TSK’yi yargıyı, bürokrasiyi, eğitim kurumlarını ele geçirerek iktidarın desteğiyle ülkeyi uydurulmuş bir İslamcı bir ülkeye dönüştürmekte epey yol aldılar.

ABD; Afganistan’da, Irak’ta, Mısır’da, Tunus’ta, Libya’da sözde bu İslami Terörle mücadele bahanesiyle ele geçirdikleri ülkeleri eskisinden daha kötü bir rejime dönüştürdüler.

Mısır, Tunus, gibi ülkeler direnerek Siyasal İslamcı iktidarların iktidarına son verdiler.

Afganistan’dan, Libya’dan çekilerek iktidarı İslami teröristlere teslim ettiler.

Afganistan’da yetiştirdikleri ABD buyruğundaki Afganlı askerleri, gerektiğinde AKP iktidarına yardımcı vurucu güç olarak Türkiye’ye gönderdiler.

AKP iktidarı TSK’nın çoğunluğunun özünde halen Laik Cumhuriyet yanlıların olduğu kuşkusuyla 11 İlde oluşan depremlere, afet dönemlerine en iyi kurtarma eğitimi almalarına rağmen binlerce insanın enkaz altında kalmasına razı olarak TSK’yı devreye sokmadılar.

Türkiye’de yurtseverlerin, siyasal, ideolojik farklılıkları bir tarafa bırakarak ülkeye tekrar Parlamenter Demokrasiyi getirmek için oluşturdukları Millet İttifakı açık arayla İktidara geleceği ortaya çıkınca AKP-MHP- Perinçek- Destici Cephesini korkuttu.

Yerel Yönetim Seçimlerinde AKP-MHP-DesticiPKK ittifakına rağmen, HDP’nin ve Demirtaş’ın verdiği destek ile Millet İttifakı, birçok Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazanmıştı.

Bu nedenle Bahçeli’nin çağrısı ile AYM, HDP’ye kapatma davası açtı.

15 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde aynı birliktelikle Millet İttifakı açık arayla seçimleri kazanacağı ortaya çıkınca AKP-MHP-Destici-Perinçek ortaklığı devreye girdi.

Yeniden Refah Partisini kadın haklarını savunan 6284 sayılı Aile Birliği Yasasının kaldırılması karşılığı Cumhur İttifakına destek olmasına sadece AKP’li kadınlar, Kadın Dernekleri değil, Fatih Erbakan’ın kardeşleri bile karşı çıkmasına rağmen Erdoğan Kadını Köle konumuna getirme sözü verdi.

Erdoğan seçimlerin ikinci tura kalması için: Muharrem İnce ve MHP kökenli Sinan Oğan’ın yüz bin imza toplamasına katkı vererek Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına engel olmak için devreye gidi.

Seçim döneminde Sinan Oğan ve Perinçek AKP desteğiyle aldıkları adaylık sayısına seçimlerde ulaşamayacağı kesin olarak görülmekte.

Burada Muharrem İnce, sırf Kılıçdaroğlu’nu engellemek için bu ittifakın ortağı olması ile Erdoğan’a destek verdiğini bilmez mi?

Yüzde altmış oy alamayacağını Muharrem İnce bilmez mi?

CHP’ye kini nedeniyle Erdoğan’dan yana olmasının ötesinde bir sır mı var?

Bekleyip göreceğiz

Vatan-Cüzdan-Vicdan

Hangisi?

Yıldız AKALIN

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Mert

      Ahlaksızlığın dini imanı yoktur. Doğruları konuşan insanlardır asıl müslüman insanlar. Yok öyle Kul hakkı yiyipte Ramazan gününde oruçlu ağızlarla ikide bir İnşallah hamdolsun diyerek yalan makinası gibiler değildir. Benim İslam anlayışım Kul hakkı yiyenlere karşı başkaldırmak, bangır bangır doğruları söyleyendir alemlerin efendisi Hz. Muhammed (asm) gibi. Putperest türk toplumunun Allah belalarını hem Recep Tayyip Erdoğan gibilerle, hemde ekonomik bir enkaz çöküntü ile, Deprem ile ilave ederek güzel bir sarsıverdi. Şimdi türk milletine iki çift lafım var ebeniz göt geçiriversin şimdi, daha 40 yıl kendinizi toparlayamazsınız. Kendiniz çoluk çocuk açlık sefalet yoksulluk içinde yaşarken, bir aileye ihtişamlı saltanat şatafat Saray hayatı sundunuz. Allah sizler gibi beyinsiz akılsız şuursuz bir milletin belasını vermeyecekte kimin verecek, aklını kullanan Hristiyan’ın mı yoksa Yahudi’nin mi?

      Yanıtla
      +0
      -0