WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı

WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı

ABONE OL
19:35 - 15/12/2020 19:35
WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

WTTC ve uluslararası önemli sektör kurumları sağlık pasaportları ile ilgili uyarıda bulundular.

“Sağlık karneleri toparlanmayı daha da geciktirir!”

WTTC ve turizm endüstrisinin uluslararası kurumları, aşıyı beklemeden uluslararası seyahatin güvenle yeniden başlayabileceğini vurguladılar.

Aşılar uzun vadede faydalı olacaktır ve yolculara seyahat etmek için şart koşulmamalıdır.

Dünya Seyahat ve Turizm (WTTC)‘ye göre uluslarası seyahatler minimum riskle test ve güvenilir sağlam hijyen protokollerinin kombinasyonu ile yeniden başlayabilir.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) ve büyük uluslararası endüstri kuruluşları, kanıtlanmış süreçleri kullanarak ve aşıyı beklemeden uluslararası seyahatin restorasyonu çağrısında bulunmak için güçlerini birleştirdiler.

Uluslararası Havaalanları Konseyi (ACI), Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Uluslararası Ticaret Odası (ICC) ile birlikte küresel Seyahat ve Turizm özel sektörünü temsil eden WTTC, dünyanın COVID-19 aşılarının piyasaya sürülmesini bekleyemeyeceklerini bildirdiler.

WTTC, halk sağlığının çok önemli olduğunu kabul ediyor ve uzun vadede koronavirüsle mücadelede ve uluslararası seyahatin yeniden sağlanmasında önemli bir rol oynayacak olan oyunun kurallarını değiştiren aşıların yakın zamanda kullanıma sunulmasını memnuniyetle karşılamakla beraber aşıların seyahat etmek için bir gereklilik olmadığınının da altını çizdi.

Aşının şart koşulması halinde krizden kurtulabilmek için büyük çaba harcayan ‘Küresel Seyahat ve Turizm Sektörü’nün bu beklentisi ve küresel ekonominin canlanmasını daha da gecikeceğine vurgu yapıldı.

Ayrıca yapılan çağrıda “dünyanın her yerinden geçim kaynakları yıkan ve milyonları işsiz bırakan COVID-19 salgınından etkilenen kişileri işlerine geri döndürmek, muazzam yarar sağlayacaktır” denildi.

WTTC’nin son araştırmasına göre küresel Seyahat ve Turizm pazarında 174 milyon iş yeri şu anda tehdit altında bulunuyor.

Uygun test ve hijyen protokolleri ile Londra Heathrow – Dubai örneğinde olduğu gibi seyahat koridorlarının güvenli bir şekilde açılması, uluslararası seyahatin asgari ve kabul edilebilir risk altında gerçekleşebileceğini göstermektedir.

ACI, WEF ve ICC ile birlikte WTTC, uluslararası seyahatin güvenli bir şekilde eski haline döndürülmesi için uygulanması gereken dört temel önlem belirledi:

–      Kalkıştan önce küresel olarak tanınan testler

–      küresel olarak belirlenmiş standartlarla uyumlu genel sağlık ve hijyen protokolleri tarafından belirlenen ICAO ve WTTC Güvenli Seyahat protokolleri

–      Havaalanı Sağlık Akreditasyonu

–      uluslararası geçerliği olan seyahat pasaportları

WTTC Başkanı ve CEO’su Gloria Guevara, “WTTC bu inanılmaz gelişmeleri memnuniyetle karşılıyor ve COVID-19 aşılarında tıbbi ilerlemeleri büyük ölçüde teşvik ediyor” diye konuştu.

Şu anda piyasaya sürülen aşılar gerçekten ezber bozan şeyler, umarım dünyadaki bu durumu dönüştürürler, bu olumlu gelişmeler daha normal bir yaşam tarzına dönüşümüzün başlangıcını br güvenli bir uluslararası seyahatin geri dönüşünüze işaret ediyor.

WTTC, ülke hükümetlerinin artık aynı güçlü risk yönetimi süreçlerini uygulayan diğer ülkelerle – önemli uluslararası rotalarda – ikili seyahat koridorları açarak liderlik göstermesini talep etti.

Resim: © WTTC

TOUREXPI tarafından geçilen WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan WTTC, ACI, WEF, ICC ‘den sektörü kurtarmak için acil eylem çağrısı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.