***  Wowereit, Türkler’e seslendi

*** Wowereit, Türkler’e seslendi

ABONE OL
03:43 - 01/01/2008 03:43
***  Wowereit, Türkler’e seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Wowereit’den Türkler’e çağrı

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (SPD) yaptığı geleneksel yılbaşı konuşmasında 2007 yılının başkent için olumlu bir yıl olarak değerlendirdi. Alman ve yabancı şirketlerin merkezlerini Başkent’e kaydırmaya devam ettiğini dile getiren Wowereit, bunun daha çok işyeri anlamına geldiğini vurguladı. Amaçlanan hedeflere büyük oranda ulaştıklarını söyleyen Wowereit, gelecek sene de, Berlin’in yatırımcılar için çekiciliğini sürdürmesi için çalışmalara tam hızıyla devam edeceklerini söyledi.

Türklere çağrı                                                                                    

Konuşmasında Türk İşadamlarını da öven Wowereit, işadamlarını daha çok gence meslek yeri sunmaya ve devletle el ele vermeye çağırdı. Berlin’de yaşayan Türklere de seslenen Eyalet Başbakanı "Devletin sunduğu eğitim ve uyum kurslarından mümkün olduğu kadar yararlanın. Ailenizi ve komşularınızı bu konuda ikna edin. Çünkü, bu tür olanaklar her zaman sunulmaz. Eğitim gelecektir. Hızla değişen teknik ve uluslararası ilişkilerin iyi eğitilmiş kişilere ihtiyacı olduğunu unutmayın!" diye konuştu.

Refahtan herkes faydalanmalı

Yeni yıl mesajında tüm Berlinlilere sağlıklı ve umut dolu bir yıl dileyen Woweret, "Her iş dalında asgari üzretin belirlenmesi gerekir. Bu sosyal devlet olmanın da göstergesidir. İnsanların aldıkları üzretle normal bir hayat sürdürmeleri gerekir ki, çalışmanın bir anlamı olsun. Berlin Senatosu olarak bunun için harekete geçtik. Asgari ücretin tüm Almanya’da geçerli olması için de bu işin takipçisi olacağız" dedi. ha-ber.com

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.