*** Wowereit, ”Respect-Gaymes”i başlattı

*** Wowereit, ”Respect-Gaymes”i başlattı

ABONE OL
15:11 - 09/05/2009 15:11
*** Wowereit, ”Respect-Gaymes”i başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

Wowereit, ”Respect-Gaymes”i başlattı


Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit, eşcinsellere saygı gösterilmesi amacıyla Berlin-Brandenburg Eşcinseller Birliği (LSVD) tarafından 6 Haziranda düzenlenecek olan ve Türkiyemspor tarafından da desteklenen ”Respect-Gaymes” adlı etkinliği başlattı

Eşcinsel olduğunu gizlemeyen Wowereit ”Rotes Rathaus” adı verilen belediye binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Berlin’in çok kültürlü ve hoşgörülü bir kent olduğunu belirterek, hiçbir insanın dini inançları ve milliyeti nedeniyle dışlanmaması, aynı şekilde eşcinsellere karşı da hoşgörülü olunması gerektiğini söyledi.

Belediye sarayı önündeki törene katılan Türkiyemspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Susam Dündar-Işık da, Türkiyemspor’da farklı milletlerden oyuncuların futbol oynadığına dikkat çekerek, yabancılara olduğu kadar eşcinsellere karşı da hoşgörülü olduklarını belirtti.

Bu arada, üzerinde ”Eşcinsellere saygı ve hoşgörü” sloganının yazılı olduğu ve Türkiyemspor oyuncusu Erkut Ergiligür ile bazı sporcuların resimlerinin bulunduğu tüm başkenti dolaşması planlanan otobüs, törene gelirken trafik kazası geçirdi.

Jahn-Sportpark’ta 6 Haziranda düzenlenecek olan ”Respect-Gaymes” etkinliği çerçevesinde eşcinsellerin de katılacağı bir futbol turnuvası düzenlenecek ve konserler verilecek.

Berlin’in çeşitli yerlerinde gelecek 3 hafta boyunca asılacak olan 5 binden fazla afişle tüm vatandaşların davet edileceği ”Respect-Gaymes” hakkında bilgi almak isteyenlerin ”www.respect-gaymes.de” adlı internet sitesine başvurabilecekleri bildirildi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.